· · Komentari: 0
lep miris

CIMET može mnogo da POMOGNE: Evo kako da ga koristite u SVOM DOMU

Ne, nisu pogodni samo za ukusno kuvano vino.

1600341861_Depositphotos_8432766_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Evo sedam zanimljivih načina upotrebe cimeta za koje definitivno još ne znate!

Začinite kuhinju

Pre posete prijatelja, skuvajte u lončić narandžu, četiri štapića cimeta i punu šaku brusnica i kuvajte na laganoj vatri 15 minuta.

Umiruje ujed komaraca

U odnosu 1: 1, pomešajte cimet u prahu i med. Nanesite pastu direktno na ujed kako biste ublažili iritiranu kožu i svrab.

Pročitajte još: Kako da vaš PARKET BLISTA: Napravite ovu SMESU

Foto: Deposit

Oterajte moljce

Napravite vrećicu i stavite štapiće cimeta, lavandu i ruzmarin. Stavite u fioku ili je obesite u ormar. Džemperi više neće biti ukusna grickalica moljaca!

Prijatna aroma

Oko sveće nanesite elastičnu traku i ispod nje stavite štapiće cimeta. Topli vosak zagrejaće cimet, dajući celom prostoru ugodnu aromu.

Oslobodite se mrava

Činjenica: mravi mrze cimet i odbijaju da hodaju u blizini mirisnog začina. Umesto da koristite hemijske sprejeve sa jakim mirisom, pospite malo cimeta po svim uglovima i otvorima za koje mislite da bi mravi mogli da se nađu u vašem domu.

Pročitajte još: Najprljaviji su deo kuće, hemija ne pomaže, a ovo su DOMAĆA SREDSTVA koja su spas

Napravite osveživač vazduha

Pre nego što počnete da usisavate stan, protresite dve kašike cimeta u prahu na pod i usisavajte. Vakumska kesa će se zagrejati i namirisati sve prostore. Oprez: uverite se da na čekinjama vašeg usisavača nema cimeta, pre nego što počnete usisavati snežno beli tepih (ili bilo koju drugu sjajnu površinu).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.