Oglas
· · Komentari: 0
TOP FORMA

ČIMIČURI jedite redovno ako vežbate ili držite dijetu

Nije dovoljno da se drži dijeta i redovno vežba, izuzetno je značajno šta čovek unosi u organizam.

1616157821_Depositphotos_70430725_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Način ishrane je oduvek predstavljao imperativ za one koji drže do zdravlja, ali i lepog izgleda. Naročito o tome šta i koliko jedu vode računa osobe koje aktivno treniraju i idu u teretanu.

Pročitajte još: Da li ste znali da žene koje vežbaju bolje zarađuju?

Ukoliko se bavite bodi-bildingom, predlažemo vam obrok za večeru koji je zasnovan na nutrijentima neophodnim za uspešan trening. To je šnicla sa dinstanim lukom i šargarepom, čimičuri sosom i pinjolama.

Ako niste znali, čimičuri sos je najzastupljeniji u Argentini i Urugvaju, postoje njegove dve varijante (crvena i zelena), odličan je dodatak crvenom i živinskom grilovanom mesu, a služi se i uz ribu.

Pročitajte još: PROTEIN DIJETA jača mišiće i idealna je za ljubitelje mesa (MENI)

Recept za čimičuri:

Za čimičiru sos potrebno je da izblendirate 12 strukova korijandera, bosiljka i peršuna, čen belog luka, 1/2 kašike tucane crvene paprike, rendanu koru i sok 1/2 limuna, 1/2 kašike jabukovog sirćeta, 200 ml maslinovog ulja i posolite i pobiberite po ukusu.

Čimičuri: zeleno i crveno Foto: Depozit

Pročitajte još: Rešite se bolova u leđima: Ovo su tri idealne vežbe za kičmu

Šniclu ispržite nekoliko minuta na ugrejanom kokosovom ulju, s obe strane, dok ne dobije smeđu boju. Sklonite sa ringle i ostavite da odstoji pet minuta. Izdinstajte na puteru pet malih šargarepa i četiri mlada luka, dok ne omekšaju, dodajte so, biber i jabukovo sirće. Isecite šniclu i poslužite je sa povrćem, čimičuri sosom i pinjolama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas