Oglas
· · Komentari: 0
ŽENSKA LEPOTA

Čini vam se da prebrzo STARITE? Možda činite jednu od ove tri FATALNE GREŠKE

Uprkos neprestanoj nezi, prebrzo starenje može biti upravo posledica nekih ličnih navika

1611355907_starenje.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Iako je starnje nešto sasvim prirodno i sa čime ćemo se svi suočiti, pre ili kasnije, to mora biti dostojanstveno i sa samopouzdanjem. Međutim, loše navike i stil života mogu u većoj ili manjoj meri uticati na rano starenje kože.

Proverite da li pravite neku od tri ključne greške kada je reč o odnosu prema sopstenom telu i lepoti.

Pročitajte još: Psiholog Marina savetuje: Šta uraditi kada on kaže da mu "TREBA PROSTORA"?

1. Prekomerno izlaganje suncu bez odgovarajuće zaštite

Izlaganje suncu je faktor koji značajno doprinosi pojavi mrlja i bora, istovremeno smanjujući elastičnost kože. Čak 70 posto procesa starenja kože zavisi od količine sunčeve svetlosti kojoj nam je koža izložena tokom života. 

Alkohol dehidrira kožu i time je čini naizgled starijom

Preporučuje se svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje, posebno na delove kože koji nisu pokriveni odećom. Uz svakodnevno nanošenje kreme za sunčanje, pokušajte i da boravite u hladu tokom najviših dnevnih temperatura.

Foto: Depositphotos

Pročitajte još: Prvi put - AJDE, drugi put - nema smisla, ali TREĆI PUT - aman čoveče! Zašto je TREĆA preljuba KOBNA?

2. Hrana puna šećera 

Voće i povrće glavni su izvor antioksidanasa.  Osim toga, voće i povrće je bogato C vitaminom, koji je ključan za pravilnu proizvodnju kolagena.  Stručnjaci savetuju izbegavanje hrane koja sadrži puno šećera ili drugih rafinisanih ugljenih hidrata jer te namirnice mogu ubrzati proces starenje kože.

3. Prekomerne količine alkohola

Pročitajte još: Četiri jednostavna objašnjenja zašto žene NE RAZUMEJU muškarce

Alkohol dehidrira kožu i time je čini naizgled starijom. Konzumiranje prekomerne količine alkohola može doći do pucanja kapilara i pojave crvenila na obrazima i nosu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas