Oglas
· · Komentari: 0
SLATKO

ČOKOLADNA TORTA nesvakidašnjeg izgleda, uz pomoć jednostavne tehnike koju koriste profesionalni kuvari! (VIDEO)

"Džepovi" u ovoj čokoladnoj torti napraviće pravi spektakl od torte. Kako da dobijete veličanstveni izgled torte, pročitajte u receptu.

1623395290_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ scrumdidliumptious
Oglas

Poznata haselbak tehnika je dovoljno jednostavno da je svako može primeniti u svojoj kuhinji, a vaše standardno jelo pretvara u gurmansko iskustvo. Haselbak tehnika izgleda odlično i ostavlja prostor za eksperimentisanje sa ukusima!

Pročitajte još: PLOČICE sa bobičastim voćem i jogurtom: Slatkiš koji ostaje svež tri nedelje! (RECEPT/VIDEO)

Recept za čokoladnu tortu

Sastojci za tortu: 

  • 3/4 šolje brašna

  • 2 kašičice suvog kvasca

  • 1 kašičica soli

  • 2/3 šolje kokosovog šećera

  • 1 jaje

  • 1/4 maslaca, omekšan

  • 1 šolja brašna od lešnika

  • 2/3 šolje kakao praha

  • 2/3 šolje mlake vode

  • 2/3 šolje mlakog mleka

Sastojci za kokos krem: 

  • 1/3 šolje kokosovog mleka
  • 3 kašike soka od ananasa
  • 250 gr bele čokolade, iseckane
  • 1/2 šolje šlaga

Sastojci za "džepove": 3 manga, tanko isečena, 5 kivija, tanko isečenih, 1 pločica tamne čokolade, 3 kašike kokosovih pahuljica, sveže maline.

Za haselbak tehniku će vam biti potreban konac za zube. Rezultati će vas oduševiti.

Priprema: 

Za čokoladnu tortu, pomešajte sve sastojke u velikoj posudi za mešanje i ručno mesite smešu dok se ne formira glatko testo. Pokrijte posudu, prebacite je u frižider i ostavite testo da odmara preko noći.

Haselbak tehnika
Kuhinjska tehnika rezanja jela (obično krompira ili pilećih grudi), kako bi se napravili "džepovi" za filovanje ili punjenje različitim sastojcima.

Sledećeg dana, obložite dno posude za hleb papirom za pečenje. Izvadite testo iz frižidera, lagano ga premestite i stavite u tepsiju za vekne. Pokrijte testo plastičnom folijom i pustite da ponovo odmori, ovaj put na sobnoj temperaturi 2 sata. Kada se testo odmori, zagrejte rernu na 180 stepeni. Uklonite plastičnu foliju, ravnomerno premažite mleko po površini testa, premestite tepsiju sa hlebom u rernu i pecite na 180 stepeni, 1 sat. Kada se čokoladna tortaispeče, izvadite je iz posude i pustite da se potpuno ohladi.

Pročitajte još: Kolač sa KEKSOM I PUDINGOM: Jeftina i brza poslastica koju svi vole! (recept/video)

Za kokosov krem zagrejte kokosovo mleko i sok od ananasa na šporetu i pustite da smeša proključa. Dodajte iseckanu belu čokoladu i sve zajedno mešajte dok se čokolada ne otopi, a zatim je sklonite sa ringle i pustite da se sve ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se smeša ohladi, sipajte je u špric za filovanje.

Napravite 6 ravnomernih rezova na čokoladnoj torti uz upotrebu konca za zube, pazeći da zaustavite rezanje pre nego što dođete do dna torte.

Narežite mango i kivi vrlo tanko i ubacite ih u "džepove" na čokoladnoj torti.

Nafilujte unutrašnjost džepova. Možete redove između džepova da prelijete crnom čokoladom.

Tortu ukrasite kokosom i malinama.

Prijatno!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas