Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAV ŽIVOT

Čokoladni brauni tokom DIJETE? Može, ako ga napravite po ovoj recepturi (RECEPT/FOTO)

Iako ste mislili da je brauni zabranjena tema tokom dijete, izgleda da nije tako u svim situacijama.

1621465210_brauni.png
Foto: InstagramScreenShot/totallywellness
Oglas

Umesto da se tokom dijete po svaku cenu odričete čokoladnih slatkiša, okušajte da nađete alternativu. Jedan takav slatkiš je čokoladni brauni po recepturi koju vam donosima, a koji umesto velike količine belog šećera, sadrži samo kokosov šećer.

Pročitajte još: Feng Šui pravila: Na ovim mestima nikako ne sme da bude voda u kući

Sastojci za pripremu:

  • 80 grama Gi putera 
  • 2 kašike lanenog semena, mlevenog
  • 6 kašika vode + jedna trećina šolje vode
  • 120 grama veganske crne čokolade, izlomljene
  • pola kašičice zrna kafe
  • 125 grama integralnog pirinčanog brašna
  • pola kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 70 grama badema, mlevenih
  • 50 grama kakaoa u prahu
  • jedna četvrtina kašičice praška za pecivo
  • 250 grama kokosovog šećera
  • jedna ipo kašičica ekstrakta vanile
  • 70 grama zamrznutih višanja, očišćenih od koštica

Sastojci za preliv od čokolade:

Pročitajte još: Napravite domaći biljni sapun BEZ HEMIJE

  • 50 grama crne čokolade
  • 1 kašičica Gi putera 

Priprema čokoladnih braunija:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kvadratnu tepsiju podmažite kokosovim uljem ili obložite papirom za pečenje.

Pročitajte još: Najukusniji SUTLIJAŠ u novom izdanju - Potrebni su vam samo suvo grožđe i jaja! (RECEPT/VIDEO)

Pomešajte mleveno laneno seme sa 6 kašika vode i ostavite da stoji najmanje 5 minuta. U šerpu stavite vegansku crnu čokoladu, kafu, Gi puter i trećinu šolje vode i sve mešajte na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi, a svi sastojci ne sjedine. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

Pomešajte integralno pšenično brašno, mlevene bademe, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli u posudi, te dobro promešajte kako biste razbili sve grudvice. Zatim u smesu sa rastopljenom čokoladom dodajte kokosov šećer i mešajte dok smesa ne postane glatka, a sav kokosov šećer se ne rastopi.

Pročitajte još: Ručak koji se pravi u JEDNOM LONCU - Pasta sa limunom i spanaćem za užurbane radne dane! (RECEPT/VIDEO)

Dodajte mešavinu lanenog semena i vode, ekstrakt vanile, višnje, pa zatim i smesu od brašna. Sve dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u pripremljenu tepsiju i pecite 35-45 minuta.

Ostavite brauni da se potpuno ohladi u tepsiji, a zatim ga isecite na kocke i po želji prelijte čokoladom otopljenom na pari, u koju ste umešali kašičicu kokosovog ulja ili Gi putera. Poslužite i uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas