· · Komentari: 0
NAMEŠTAJ

Crna i siva su "mrtve", stigle su BOJE: Pazite da ne preterate, ovo su PRAVILA

Najlakši način da unesete vedrinu u vaš život je da njome ispunite dom, što ćete najbrže postići nameštajem u veselim bojama.

1612002964_Depositphotos_15387257_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Pastelne ili jarke, nežne ili intenzivne, vedre boje stidljivo su se useljavale u naše domove, na jednom po jednom komadu nameštaja, da bi danas potpuno potisnule braon nijanse koje su bojile većinu stanova sredinom i krajem prošlog veka.

Pročitajte još: Promenite ove SITNICE u domu i unapredite zdravlje

Tmurni tonovi, koji su uključivali i crnu i sivu, nisu više prvi izbor današnjeg kupca, koji se odlučio da menja enterijer. Međutim, to ne znači da morate da se lišite svog nameštaja u tim bojama - neki možete da izbacite, a na njegovo mesto stavite drugi, potpuno suprotnog kolorita i tako potpuno promenite izgled cele prostorije.

Žuta, tirkiz - boje, zaboravite sivu!

Dovoljno je da žutu fotelju ubacite u ćošak ili je pridružite garnituri bele boje i za tren ćete razbiti monotoniju boja očekivanih u nekom prostoru.

Unesite boje stan, siva više nije moderna Foto: Depozit

Žuta je jedna od najpoželjnijih boja za nameštaj. Odlično pristaje trosedima, ormarićima, pa i zidovima. Veoma lepo se kombinuje sa svim nijansama plave, zelene, ljubičaste, a odgovara svakom stilu, od najmodernijeg do starinskog. Tako, ukoliko dve fotelje u ovoj boji, retro dizajna, stavite za okrugli stočić minimalističkog dizajna, napravićete veselu i upečatljivu mešavinu epoha.

Pročitajte još: Trendovi unutrašnjih boja koji će biti popularni tokom 2021. godine

Među vodećim “trendi” bojama je i tirkizna, koje nikada nije previše u prostoriji, pa ni kada se nalazi na celoj, višedelnoj garnituri za sedenje. Još ako je ukrasite jastucima veselih boja, napravićete pun pogodak. Trpezarija i kuhinja, ako su spojene, izgledaće nežno i slatko, skoro poput kolača, ako odaberete roze stolice, a kuhinjske elemente u plavoj boji, i još jedan od zidova ofarbate njome.

Boje su ušle i u kupatilo Foto: Depozit

Kuhinjskim i kupatilskim elementima savršeno pristaju i rezedo-plava i kivizelena, dok ljubičasta više dolazi do izražaja na masivnijim komadima nameštaja, poput troseda sa naslonima.

U kupatilu se igrajte bojama, ali samo ako imate jednobojne pločice!

U kupatilu možete da se poigrate bojama već od lavaboa - umesto keramičkog, belog, uzmite prozirni u boji mora, pored njega stavite ormarić sa vratima uokvirenim narandžastom, dodajte okolo još malo tamnije plave i golubije sive i uživajte u vašem intimnom, potpuno drugačijem od uobičajenog, kutku.

Pročitajte još: Cigla po cigla i savršen detalj za ŠIK stan

Efekat razigranosti u prostoru ćete postići i tepisima, lampama ili ukrasnim detaljima vedrih tonova, ali i ako samo jednu stolicu boje ciklame postavite u ćoše sa zelenilom, ispod lampe sa šarenim abažurom. Pustite mašti na volju, bojama da se slobodno “šepure” gde god poželite, kreirajte sopstvenu bajku i iz dana u dan uživajte živeći u njoj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.