· · Komentari: 0
UREĐENJE

CRNU kuhinju žele sve domaćice, ali izbegnite greške koje vode do neželjenog utiska PEĆINE

Posle belih kuhinja koje su preplavile domove, dizajneri su sve okrenuli naopako i sada su su hit crni elementi.

1617360046_Depositphotos_321342632_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Sa crnim elementima kuhinja deluje elegantno, a domaćice imaju utisak da se ova boja lakše održava od bele. Da li je, stavrno, tako?

Pročitajte još: Boje koje po feng šuiju donose lošu energiju: Nikako CRVENO u kupalitu, a kuhinju ofarbajte u OVE boje

Crna se može videti sve češće u domovima. Prvo je ušla skromno, kao fotelja. Onda se pojavila kao komoda u dnevnoj sobi. Zatim su mnogi poželeli crne police i kombinovali su ih sa tepihom poput riblje kosti. Na kraju je crna boja osvojila kuhinju!

Najveća prednost crne boje je što je lako kombinuje sa belom, ali i svim ostalim jarkim ili pastelim bojama. Crna daje lep kontrast. A, opet, koliko god izgledala laka za kombinovanje, sa crnom može mnogo da se pogreši.

Sve se boje slažu sa crnom, ali u kuhinji ide samo bela i svetlo drvo.

Pročitajte još: Ukoliko želite da vam u životu krene na bolje, obavezno izbacite ove stvari iz kuće

Kombinovanje boja sa crnom

Crni kuhinjski elementi se kombinuju sa belim pločicama i svetlijim podom. Ukoliko ne uradite tako dobićete utisak - pećine. Dakle, pronađite zanimljive pločice poput mozaika ili metro veličine. Zalepite ih na zanimljiv, a ne klasičan način: cik-cak, poput riblje kosti i slično. Preostali deo zida okrečite u belo.

Minimalizam

Trudite se da sve u kuhinji bude u minimalističkom, skandinavskom stilu. Jarke boje mogu da budu samo detalj. Uz belu možete birati i boju drveta, ali svetlog, nikako tamnog.

Pročitajte još: Štrikani tabure, jastuk, podmetač... Nebo je granica!

Police umesto elemenata

Trudite se da umesto ormarića imate što više polica. Praktične su za čaše i tanjire koje svakodnevno koristite.

Detalji

Možete i da obrnete stavri naopako - pa da, ukoliko ste kuhinju već nabavili sa belim elementima, zid ofarbate u crno ili stavite tamne pločice ili crne fuge. U svakom slučaju, metal se savršeno slaže uz crnu boju.

Pročitajte još: Osvežite dom u duhu PROLEĆA: Promenite ove 4 stvari

Umesto crnih elemenata možete jedan stub obložiti crnim ciglama, dodati crni sto, radnu ploču od crnog mermera ili neki drugi detalj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.