· · Komentari: 0
JUŽNO VOĆE

Crven, sladak i SOČAN: Nar umiruje, dobar je za srce, a kora leči VELIKI problem

Osim što ćete uživati u njegovom ukusu, nutricionisti poručuju i da jedući nar možete da se borite i protiv stresa.

1608448836_Depositphotos_145481725_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Ako se jede na prazan stomak, jedan nar dnevno može mnogo da popravi zdravlje, poručuju nutricionisti. Ova sočna zrnca najčešće pomažu onima koji pate od bola u zglobovima, ali su dobra i za kožu, kosu i zube.

Pročitajte još: Sočna, SLATKA, a ne goji! Pa, šta je to?

Nar obiluje protivzapaljenskim agensima, koji smanjuju otoke zbog kojih bole zglobovi. NJegove hranljive materije isto tako pomažu da se očisti koža, ojačaju kosa i zubi.

Kora za stomak
Da je nar lekovit saglasni su i fitoterapeuti. Oni poručuju da nikako ne bacate njegovu koru. Osušite je i čuvajte u kućnoj apoteci. Tvrde da ona pomaže kod svih stomačnih infekcija i oslobađa od crevnih poremećaja.

Penicinska kiselina, kojom nar takođe obiluje, smatra se važnom i za očuvanje dobre cirkulacije, koja kao posledicu ima i bolju prokrvljenost kože glave, kao i ishranu folikula dlake zbog čega kosa raste brže, više se sija i jača je.

Čaša soka spušta visok pritisak...

Redovan unos nara može pomoći i u borbi sa povišenim krvnim pritiskom. Više studija potvrdilo je da dnevni unos oko 140 grama soka od ovog voća može da snizi povišen krvni pritisak.

Pročitajte još: Istraživanja o ZELENOM ČAJU: Koliko šolji dnevno je dovoljno

 Britanski naučnici utvrdili su da sok od nara može da smanji nivo hormona stresa - kortizola. Na taj način štiti se i srce jer je veliki broj bolesti srca i krvnih sudova posled

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.