Oglas
· · Komentari: 0
PRAVOSLAVLJE

ČUDO u Kazanju: U zaleđenom jezeru se prikazali Bogodica i Isus! (FOTO)

U Raifskom manastiru u Kazanju obližnje jezero se zaledilo, a po površini su se pojavili likovi svetitelja.

1609150190_temple-4981094_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Čudo u Kazanju ili prirodna pojava?

Pročitajte još: U manastiru pronađen predmet koji bi mogao biti povezan sa Hristovim raspećem

Foto: Facebook/ screenshot Crkva u Junkovcu i Arapovcu

U zaleđenom jezeru su se ove zime pojavile neverovatne slike, poput freski kakve se nalaze u manastiru. Reč je o Bogorodici sa Isusom. Vernici se okupljaju, a slike ovog čuda proširile su se svetom.

Filaret je blago poklonio manastiru

Raifski manastir se nalazi 27 kilometara od Kazanja, a osnovan je u 17. veku. Osnovao ga je monah Filaret, posle smrti roditelja, kada je čitavo bogatstvo podario Čudov manastiru u Moskvi.

Pročitajte još: Indijansko proročanstvo LEDI KRV U ŽILAMA: "Doći će Dugini ratnici"?!

Filaret je živeo kao monah u ovom manastiru i posle smrti patrijarha Hermogena, 12. januar 1612. godine, postao je jeremonah i krenuo je na jug, duž Volge.

Meštani su i 17. veku bili pagani!
Komunisti
Tokom SSSR manastir je bio zatvoren 1997. godine.

Filaretu se u snu javila Bogorodica i uputila ga ka jezeru. Stigao je u Kazan i prvo je živeo u Spaso-Preobraženskom manastiru, a onda je kraj reke jezera Sumi (Rajfsko) osnovao ćeliju.

Pročitajte još: Naučnici otkrili: Evo šta se dešava u telu i mozgu u trenucima nakon srčanog zastoja?

Filaret je preminuo 1659. godine i počela je izgradnja manastira. Do 1689. godine manastir je bio od drveta, a pošto je posle velikog požara izgore - izgrađen je nov.

Raifski Bogorodičin manastir je muški, a okružen je prelepim jezerom i borovom šumom koji je proglašen za rezervat prirode. Manastir je dobio ime po mestu na obali Crvenog mora, gde su u 4. veku od ruku pagana poginuli hrišćanski monasi (u Raifi i Sinaju).

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas