Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Čudotvorna KOPRIVA: Napravite PREPARAT koji će trajno sprečiti opadanje kose (RECEPT)

Samonikla kopriva jedna je od najlekovitijih biljaka...

1629051437_Depositphotos_44433713_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Kopriva je bogata i flavonoidima, koji odlično deluju na rad organizma i jačanje imunog sistema. O bogatstvu vitamina i minerala koji se sadrže u ovoj korovskoj biljci, pola kilograma kopriva ima tri puta više provitamina A od dnevne potrebe ljudskog organizma. Poređenja radi, u 10 grama spanaća ima 10 miligrama kalcijuma i 8 miligrama magnezijuma, a 10 grama koprive sadrži čak 290 miligrama kalcijuma i 86 miligrama magnezijuma.

Pročitajte još: Rizik od PREVREMENE smrti krije se u OVIH sedam znakova: Pojavljuju se deset godina ranije!

Čaj protiv opadanja kose

Čaj od koprive je jedan od najboljih prirodnih lekova protiv opadanja kose. Kopriva deluje tako što hrani koren dlake vitaminima i mineralima koji podstiču brži rast kose. Osim toga, kopriva je odličan prirodni lek koji kod rešavanja peruti, a za razliku od agresivnih šampona, kopriva ne deluje iritirajuće na kožu glave. Za potrebe jačanja kose, čaj od koprive se može koristiti svakodnevno. U vrlo kratkom periodu kosa postaje sjajnija, svilenkastija, znatno gušća, ali i zdravija.

Pročitajte još: Koliko dugo JAJA smeju da stoje u FRIŽIDERU, a da se ne pokvare?

Skuvajte nekoliko svežih listova koprive. Odaberite onu koja je rasla što dalje od ulice, odnosno na izolovanim prirodnom terenu. Čaj je potrebno pripremiti kao i bilo koji drugi čaj. Jedino na što treba da se obrati pažnja je količina, jer je za pranje kose potrebno najmanje dva litra čaja. Na jednu čašu vode ide jedna kašičica suvih listova koprive.

Pročitajte još: Glumica KEJT HADSON obišla MUZEJ NIKOLE TESLE: Uživa u Beogradu (FOTO)

Nakon što ste skuvali čaj, ostavite ga da odstoji najmanje 45 minuta, potom ga procedite i operite kosu. Čaj je potrebno lagano umasirati u kosu, počevši od korena kose. Kosu nakon masaže možete umotati u vrećicu ili foliju kako bi se hranljivi sastojci zadržali na kosi i kako bi prodrli što dublje u koren kose.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas