· · Komentara: 0
RUČAK

Čuli ste za SOS od VIŠANJA, a sada možete i da ga NAPRAVITE (FOTO)

Rinflajš se sprema od pilećeg ili goveđeg mesa koje se kuvalo u supi, a jede se uz sos.

1598701956_sokodVisanja.jpg
Foto: A. M.

Nedeljni ručak u Vojvodini je nezamisliv bez supe, a posle supe i pre pečenja jede se rinflajš. To je kuvano meso i povrće iz supe preliveno sosom.

Pročitajte još: ŠOK na tanjiru: CRNA PAPRIKA punjena IZNENAĐENJEM (FOTO)

Sos od višanja Foto: A. M.

Sastojci:

  • šolja višanja
  • malo brašna
  • zejtin
  • so, biber

Priprema:

U šerpicu se sipa ulje i doda kašika brašna. Kada se brašno malo proprži, smanji se ringla i dodaju se višnje. Višnje mogu da budu sveže, ali i smrznute i u tom slučaju moraju da se odlede. Smeznute višnje se najbrže odlede ako se pospu kašikom šećera.

Ne bacajte sok od višanja, njime razredite sos.

Kada je brašno promenilo boju dodaju se višnje bez soka. Višnje se malo prodinstaju, šerpica se skloni sa ringle i sos se razredi sokom koji su pustile kada su im izvađene koštice. Ukoliko nema dovoljno soka - dodajte malo vode. Još malo prokuvajte dok se sos ne zgusne. Prema ukusu dodajte so i biber, ali i kašikicu šećera ukoliko su sveže, a ne smrznute.

Pročitajte još: ZAVRNITE RUKAVE: Vreme je za prvi AJVAR prema ORIGINALNOM receptu (FOTO)

Sos od višanja se obično jede uz kuvano meso i povrće koje je iz supe, ali je podjednako ukusan i sa pečenjem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.