Oglas
· · Komentari: 0
PARALELNI SVET

Da li će MLADA KRV igrati u PODRUMU? Porodica je bila UŽASNUTA, policija nemoćna!

Priča o Amitvilu i porodici Luc koja se tragično završila početkom 1976. godine u porodičnoj kući opsednutoj zlim silama, dobro je poznata ljubiteljima horora i ostala je zagonetka do danas.

1601990732_toda.PNG
Foto: Youtube/ screenshot TODAY
Oglas

Slična jeziva matrica u nagoveštaju, koja se, srećom, okončala bez žrtava, može se naći u slučaju porodice Marije i Dereka Brodasa, koji su 2014. kupili lepu kuću vrednu 1,3 miliona dolara u idiličnom delu Vestfilda, gradiću od oko 30.000 stanovnika u američkoj saveznoj državi NJu Džerzi.

Doduše, nije bilo "hladnih tačaka", zidova iz kojih kaplje krv i drugih poltergejst aktivnosti, ali se opasnost nalazila izvan kuće i dolazila od nekoga ko je, putem pisama, otvoreno pretio novim stanarima ništa manje mističnim i zastrašujućim dešavanjima, potpisujući se kao "Posmatrač".

Pročitajte još: Posle 735 GODINA: Srele su se TRI PLANETE, stari svet će se raspasti i u DECEMBRU počinje NOVI POREDAK

Ukleta kuća Foto: Youtube/ screenshot TODAY

"Moj deda je nadzirao kuću u 1920-im i moj otac u 1960-im, sada je red na mene", napisao je nepoznati u prvom pismu koje je stiglo novim vlasnicima samo nekoliko dana nakon što su kupili kuću od porodice Vuds, koja je u njoj živela 23 godine. Brodasovima su stigla tri pisma kada su počeli da renoviraju kuću za 100.000 dolara. Predali su ih policiji u Vestfildu, u nadi da će otkriti "Posmatrača".

Da lis e deca plaše da budu u podrumu sama?

Kuća se sastojala od šest spavaćih soba i tri kupatila, a Marija i Derek bili su duboko potreseni novim pismom koje je objavio "NJujork magazin": "Da li će se mlada krv igrati u podrumu? Ili se oni previše plaše da bi dole bili sami? Ja bih bio veoma prestrašen da sam na njihovom mestu."

Odustali su od useljavanja i izdali kuću...

Bio je to prelomni trenutak da Marija i Derek odustanu od useljavanja, uprkos uveravanjima prethodne stanarke, gospođe Margarete Blejks da njena porodica nikada nije primila takvo pismo i da je kuća bila mesto iz snova.

Šta je pisalo?
"Prošle su godine i godine od kada je mlada krv kolala hodnicima kuće. Da li ste otkrili sve tajne koje zidovi sadrže?", pitao je "Posmatrač". "Meni je drago što sada znam vaša imena i imena vaše dece koju ste mi doveli". Za decu je koristio izraz "mlada krv" i napominjao je da su mu važna njihova imena i u kojim će sobama biti da bi, kada dođe trenutak, mogao da ih - "pozove kod sebe"!

Pročitajte još: U Beogradu postoji knjiga od LJUDSKIH KOSTIJU i potpis poslednjeg PRAVOSLAVNOG CARA: Evo priče!

Kuća je ponovo prodata.

Kuću su izdali. Mnogi su verovali da su Brodasovi imali finanaijske probleme. Ili da je pisma pisao njihov stariji, mentalno ne baš uravnotežen sin, koji je živeo nešto dalje u toj ulici i sa kojim su izbegavali kontakte.

Pravilo "jednog kilometra" ovde nije bilo od koristi!

Kuća je ponovo stavljena na prodaju u proleće 2016. godine,  za 1,2 miliona dolara. U međuvremenu, porodica je angažovala privatnog detektiva, Džoe Navara, bivšeg Ef-Bi-Aj profajlera, koji je novinarima "Dejli NJuza" objasnio  "pravilo jednog kilometra". Po njemu, većina takvih stvari se dešava u krugu od jednog kilometra i kriminolozi koji su analizirali pisma su se složili.

Detektiv nije rešio
Profajler je procenio da je reč o nekome ko je u 50-im ili 60-im godinama i da živi blizu, a prepun je besa. Navara je stavio pod prismotru čitavu okolinu, ali ije pronašao "komšiju".
Na kući su izgubili 400.000 dolara! Ali, možda zarade!

Posle izgubljenih procesa, Marija i Derek Brodas podneli su zahtev da kuću sruše, parcelu podele i izgrade dve kuće, pa jednu prodaju, ali su odbijeni. Kuću su, na kraju, prodali za 959.000 dolara, izgubivši 400.000 dolara!

Pročitajte još: Kada je PUTIN seo na OVU STOLICU svi su znali da će biti prvi čovek RUSIJE (FOTO)

"Novi Amitvil" nije se dogodio, a noćna mora sa kojom su živeli pet godina konačno je završena. Brodasovi, ipak, neće tako loše proći jer je produkcijska kuća "Netfliks" dobila prava na njihovu priču.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas