· · Komentari: 0
LETOVANJE

Da li ćemo i u AVGUSTU moći NESMETANO na more? Jedan uslov podleže PROMENAMA

Novi talas korone uplašio je one koji se tek spremaju za letovanje u inostranstvu, iako turistički radnici tvrde da zatvaranja nalik prošlogodišnjem - neće biti.

1626335899_more.jpg

Kako se povećava broj zaraženih, zajedno sa širenjem delta soja i ponovnim razbuktavanjem korone, mnogi su se zapitali da li njihova odluka o letovanju krajem jula i u avgustu sada nije izvesna i kakve mere će biti na snazi u omiljenim srpskim letovalištima.

Stručnjaci kažu sledeće - sve ostaje kao što je bilo, za sada.

- Trenutno se ni u jednoj zemlji ne najavljuje zatvranje niti bilo šta slično. Grčki premijer Micotakis je čak nekoliko dana ranije izjavio da zatvaranja granica neće biti, kao ni mera koje bi značajnije mogle da ograniče turiste koji dolaze. Ova zemlja je dala ogromne subvencije za turizam i novi pritisak više ne bi mogli da izdrže, te smatram da nema govora o novom zatvaranju - rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

Jedan uslov podleže PROMENAMA

Postoji jedan uslov za ulazak u zemlju koji bi prema njegovom mišljenju mogao biti promenjen ako se nastavi dalja tendencija rasta zaraženih u pojedinim zemljama, a da to bude kompromis sa prema ekonomiji, npr. na Kipru i u Grčkoj.

- Smatram da promena neće biti za vakcinisane, a jedna bi mogla da bude uvedena za nevakcinisane. Antigenski testovi su relativno nepouzdani i ukoliko se situacija promeni, mogli bi da budu ukinuti. Kao jedini dokaz za ulazak u zemlju tretirao bi se PCR test, kao što je i ranije bio slučaj - smatra Seničić.

Zabrinjavajuće na Kipru i u Španiji

Od poznatih turističkih destinacija, situacija je najgora na Kipru i u Španiji. Oni imaju skoro 900 zaraženih na 100.000 građana i trenutno su u ECDC tamno-sivoj korona zoni, sa najgorim rezultatom od svih evropskih zemalja. Takođe, u pojedinim delovima Španije se uvode restritivne mere usled povećanja broja zaraženih.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.