Oglas
· · Komentari: 0
TEHNOLOŠKI KRIMINAL

Da li i vama stiže "PORUKA OD POLICIJE"? Čuvajte se opasnog VIRUSA koji napada ANDROID!

Napredni hakerski napadi fokusirali su se na mobilne telefone, pre svega one se Android operativnim sistemima šaljući im ucenjivačke poruke.

1602369269_sajber-napad.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Opasan tehnološki virus nemoguće je izbeći, posebno ako imate Android operativni sistem. Naime, autori virusa šalju poruku korisnicima da su prekršili zakon i da moraju da plate određenu kaznu i uplate novac na uputstva navedena u poruci.

Jednom kada ga korisnik preuzme na svoj uređaj, program se nastanjuje na ekranu do sada neviđenim tehnikama

Pročitajte još: Da li znate koju u popularnu DRUŠTVENU MREŽU korisnici NEMAJU POVERENJE?

Stručnjaci kompanije Microsoft zaduženi za sajber bezbednost obvjavili su informacije i tehničke detalje o novoj vrsti opasnog ucenjivačkog softvera koji napada mobilne telefone sa ovim operativnim sistemom. Virus koristi nove tehnike koje ukazuju na nove pretnje, a odlikuje ga i konstantna evolucija.

Poruka od "policije"
Poruka ima za cilj da zaplaši vlasnika telefona i da od njega ucenom iznudi novac. Najčešće je napisana tako da izgleda kao da je poslata od strane lokalne policije. U poruci se korisnik obaveštava da je prekršio zakon i da mora da plati određenu kaznu..

Pročitajte još: Povređeno srce, lice koje izdiše... Stižu nam NOVI EMOTIKONI, da li vam se dopadaju? (FOTO)

Posebno je opasno to što je ovaj softver razvijen tako da uspešno izbegava postojeće zaštite.

Kako upozoravaju iz Microsoft kompanije, jednom kada ga korisnik preuzme na svoj uređaj, program se nastanjuje na ekranu do sada neviđenim tehnikama.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Naime, zloupotrebljava se "home" taster, prostor za notifikacije u slučaju dolaznog poziva ili metodu za prebacivanje iz jedne aplikacije u drugu.

Zahvaljujući tome, može da se nađe na vrhu samog ekrana, iznad svih drugih aplikacija i prozora, pa korisnik nikako ne može da izbegne poruku koju autori softvera žele da mu pošalju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas