· · Komentari: 0
TRŽIŠTE MOBILNIH TELEFONA

Da li imate baš taj TELEFON? Evo koji je NAJPOPULARNIJI MOBILNI u 2020. godini

Kompanija za istraživanje tržišta Omdia objavila je rezultate analize i napravila top listu 10 najpopularnijih mobilnih telefona u prvoj polovini 2020.godine

1599206193_Depositphotos_71168331_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Korona godina značajno je izmenila uslove za plasiranje novih modela mobilnih telefona i razvoj ovog tržišta, generalno. Ipak, neki modeli uspeli su da se izbore za svoje mesto na tržištu i kompanija Omdia napravila je top listu najpopularnijih modela u prvoj polovini 2020. godine.

Pročitajte još: SIGNAL iz SVEMIRA koji je uzbunio CEO SVET trajao je samo POLA SEKUNDE: Šta se dogodilo?

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

Prodaja pametnih telefona generalno je u padu, a neki su zbog toga izgubili više prihoda i potrošača, a drugi manje. Ipak, čini se da je kompanija Apple daleko iznad svih kompanija i da je uspela da se izbori sa svetskom pandemijskom krizom.

Tako je upravo na 10 listi najpopularniji mobilnih telefona čak pet iz ove kompanije, a najpopularniji je iPhone 11 koji je od početka 2020. godine prodat u čak 37,7 miliona primeraka.

Kao razlog ovako dobrog pozicioniranja gdeneralno svih  Apple  telefona navodi se dobar kvalitet kamere, performanse apsolutno bez zamerki i najbolja softverska podrška na tržištu. 

Pročitajte još: Korisnicima svanulo! NETFLIX testira nove opcije koje će OLAKŠATI ŽIVOT

Na drugom mjestu, ali prilično daleko ispod je Sansung Galaxy A51, koji se prodao u 11.4 miliona primeraka premda je upola jeftiniji, ima bolji ekran i duplo više memorije.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Nakon njega, na trećem mestu je Redmi Note8 iz kompanije Xiaomi, koji je prodat u 11 miliona primeraka, da bi na četvrtom mestom mestu bio telefon ove rastuće kineske kompanije Redmi Note 8 Pro sa 10.2 miliona prodanih primeraka.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.