· · Komentari: 0
smrtonosan udarac

Da li je "DODIR SMRTI" ubio Brus Lija? Zadobio je udarac, a dve nedelje nakon toga bio je mrtav! (FOTO/VIDEO)

Dodir smrti odnosi se na bilo koju tehniku borilačkih veština za koju se tvrdi da ubija koristeći smrtonosne udarce usmerene na određene delove tela.

1624450159_brus-li.jpg
FOTO: Printskrin/ Instagram/ kungfu5dragones

Koncept poznat kao dim mak vuče korene iz tradicionalne Kineske medicine i njene tehnike akupunkture. Dim mak je tajno znanje, sa tehnikama koje napadaju tačke pritiska i meridijane, za koje se kaže da onesposobljavaju ili ponekad uzrokuju neposrednu ili čak odloženu smrt protivnika.

Dodir smrti

Dim mak tehnika 

Smeštena na zadnjem delu vrata u osnovi lobanje, smatra se jednom od najsmrtonosnijih dim mak tačaka. Kritičarima ovo može izgledati nečuveno, ali postoji dokumentovan slučaj čoveka koji je iznenada umro nakon što je primio udarac na ovom mestu. Iako se isprva sumnjalo da je trauma mozga uzrok smrti, obdukcija je pokazala samo tupu traumu u predelu dim mak tačke. Smatralo se da je mehanizam smrti uključivao stimulaciju okcipitalnih živaca što je dovelo do disfunkcije autonomnog nervnog sistema.

Pročitajte još: Madam HELENA BLAVACKI: Neobična žena, tajanstvenih sposobnosti, od koje je učio i Ajnštajn! (FOTO)

Pojedini autori tvrde da je Brus Li preminuo od "dodira smrti", koji je zadobio dve nedelje pre nego što je kolabirao.

Brojni majstori borilačkih veština tvrde da vežbaju ovu tehniku u stvarnosti, počev od šezdesetih godina prošlog veka, kada je taj izraz ireklamirao američki ekscentrični grof Dante, zajedno sa engleskim prevodom „"Dodir smrti".

Smrt Brus Lija

Moguća žrtva dim mak tehnike

Godine 1985. godine, u članku časopisa "Crni pojas" spekulisalo se da je smrt Brus Lija 1973. godine mogla biti uzrokovana "odloženom reakcijom na dim mak udarac koji je dobio nekoliko nedelja pre svog kolapsa".

Brojni misteriozni slučajevi smrti od jednog udarca idu u prilog teoriji o efikasnosti dim mak tehnike.

Drugi autori kažu da je Lijeva smrt možda nastala usled primene tehnike „vibrirajućeg palca“ i da  dim mak zaista postoji i da ga praktikuju pojedini učitelji kung fua. 

Takođe postoji mnogo izveštaja o iznenadnoj smrti koja je posledica energičnih udaraca u grudni koš. Obdukcija žrtve ubistva - mladića koji je umro nakon zadobijanja udaraca u grudi, stomak i solarni pleksus - nije pokazala nikakve spoljne ili unutrašnje znake povrede. Zbog toga se njegova smrt pripisivala disfunkciji autonomnog nervnog sistema usled udara solarnog pleksusa.

Još jedan mladi umetnik borilačkih veština iznenada je preminuo nakon što je udaren nogom u solarni pleksus tokom sparing meča.

Pročitajte još: Hiljade devojaka ljubi njegov grob, a neke su otišle toliko daleko da glume seksualne odnose sa statuom! (FOTO/VIDEO)

Iako mnogi slučajevi ovog fenomena uključuju bejzbol lopte i hokejske pakove, izvestan broj slučajeva dogodio se tokom uličnih borbi i vežbanja karatea

Jedan mladić iznenada je umro nakon što je udaren nogom u prsa, a modrice na grudima mnogih drugih žrtava koreliraju sa tim tačkama.

Ovi primeri ilustruju kako se savremena medicinska nauka može koristiti da se dokaže da na čovekovom telu postoje područja koja mogu da izazovu smrt ili bolest kada se napadnu i da ta područja koreliraju sa lokacijom dim mak tačaka. Iako navedeni slučajevi ne pripisuju povrede fluktuacijama čija (unutrašnja energija), oni i dalje pružaju dokaze da postoje ranjiva područja tela koja se mogu iskoristiti tokom  borbe.

Jedino pitanje koje ostaje je, kojim mehanizmom nastaju takve povrede?

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.