Oglas
· · Komentari: 0
LEK U KOCKAMA

Da li je LED efikasan za lečenje AKNI i BUBULJICA? Postoji TAJNA

Možda ne postoji brz način za rešavanje svih životnih problema, ali postoji način za brzo suzbijanje akni na licu.

1608019136_Depositphotos_8543415_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Toliko jednostavan i efikasan da ćete biti zapanjeni rezultatima, u tren oka. U čemu je tajna, pitate se? U kockicama leda!

Ovaj jednostavan trik za smirivanje crvenila i smanjenje upale ispod kože, bez neželjenih efekata može vam pomoći u borbi protiv akni i bubuljica. Iako kockice leda ne mogu poput neke magije da uklone akne sa lica, mogu da olakšaju zarastanje i regeneraciju kože.

Pročitajte još: Esencijalna ulja u službi lepote i nege: Koja ulja su najbolja protiv bora na koži

Korišćenje hladnog tretmana pri lečenju akni, zapravo i nije novina. Ova ideja poznata je čovečanstvu još od davne 1925. godine, kada je led bio glavno sredstvo za umirenje crvenila i iritacija na koži. Led donosi licu neverovatne prednosti u pogledu lečenja akni poput:

SMANJENJA OTOKA I UPALE – Zvuči obećavajuće, jer i kada uganete članak na oteklo mesto se stavlja led. Crvenilo i otok mogu da budu prava noćna mora ako se borite sa cističnim aknama. Led međutim sužava krvne sudove i smanjuje upalu. On deluje umirujuće i usporava protok krvi, što vam daje trenutno olakšanje.

Pročitajte još: Izravnajte kosu prirodnim putem

Foto: Depozit

POMAŽE U SMANJENJU PORA – Jedan od glavnih uzroka nastanka akni je začepljenje pora na koži usled nakupljanja prljavštine i mrtvih ćelija kože. Sled događaja vam je jasan – bakterijska invazija izaziva pojavu akni u tim oblastima. Obloga u vidu leda pomažu pri smanjenju pora, što znači da bakterije nemaju pristup dubljim slojevima vaše kože.

Pročitajte još: Budite kraljice stila: Prošetajte gumene čizme u kombinaciji sa belom haljinom (FOTO)

Izbegavajte nanošenje kockica leda direktno na lice, umesto toga zamotajte ih u čist peškir ili pamučnu tkaninu i tretirajte predeo sa aknama oko 10 minuta. Napravite pauzu od 5 minuta da koža povrati svoju boju i ponovite postupak. Za još efikasnije rezultate uronite lice u hladnu vodu u kojoj su kockice leda izmešane sa kolutovima limuna i krastavca. Držite u vodi par sekundi, potom izronite lice i ponovite dva do tri puta. Limun i krastavac su vrlo efikasni kod čišćenja nečistoće sa lica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas