Oglas
· · Komentari: 0
ishrana

Da li mnogo SOLIMO HRANU? Ova količina soli je dovoljna na dnevnom nivou

Prilikom pipreme hrane so je neizbežna.

1617355663_Depositphotos_15633821_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas
Daje dobro poznati ukus, ali stručnjaci ističu da ipak koristimo velike količine soli koje nikako ne mogu da budu dobre za zdravlje.
 
Iako je neophodna, treba da obratimo pažnju na dnevni unos.
 
Preterivanje s ovim začinom može dovesti do raznih zdravstvenih problem. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje 5 grama soli na dnevnom nivou.
 
 
Upozoravaju da obratimo više pažnje na namirnice kroz koje unosimo so jer je glavni sastojak mnogih industrijski proizvedenih jela. Unos možete da  smanjite biranjem namirnica koje sadrže 1,4 g soli na 100 g hrane, konzumiranjem svežeg voća i povrća uz svaki obrok, konzumiranjem mlečnih proizvoda koji imaju nizak sadržaj natrijuma poput svežeg sira i jogurta, izjegavanjem prerađene hrane i naravno grickalica.
 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas