· · Komentari: 1
PRIJATELJSTVO

Da li može da opstane PRIJATELJSTVO NAKON SEKSA? Ovo je odgovor!

Prijateljstvo i strast mogu da idu zajedno, ali samo pod određenim uslovima. Stoga vam u nastavku otkrivamo kada seks sa prijateljem može narušiti vaš odnos, a kada ga može dodatno učvrstiti.

1606988455_Depositphotos_183010170_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Ukoliko imate dilemu da li da se upustite u seksualne odnose sa prijateljem jer se plašite da će to pokvariti vaš odnos, prvo treba da znate da postoje različite vrste prijateljstva, baš kao što postoje i različite vrste seksa. Kako biste izbegli kajanje, prvo razmislite o sledećim pitanjima.

Da li je seks neobavezan ili planiran?

Razlika između neobaveznog i planiranog seksa je ogromna, baš kao što je i razlika između posledica koje povlače sa sobom.

Do neobaveznog seksa može da dođe potpuno neplanirano, i to u raznim okolnostima – nakon što ste malo više popili na žurci, u trenutku kada ste bili tužni i ranjivi zbog raskida sa partnerom i slično.

Pročitajte još: Telo vas upozorava: Ako ste dugo BEZ SEKSA primetićete znakove

No, ukoliko do njega dođe, ne treba da pravite preveliku dramu oko toga. U tom slučaju, seks obično nema preveliki uticaj na prijateljski odnos dvoje ljudi. Ono što je najvažnije u tom trenutku jeste da iskreno i otvoreno popričate o tome što se desilo, ne menjajući odnos jedno prema drugom.

Stvar dogovora
Iako mnogi tvrde da nakon seksa više nema prijateljstva, u praksi se pokazalo da za mnoge parove (i prijatelje) ovaj model sasvim dobro funkcioniše. Jedino što je bitno jeste da je to ono što oboje želite i da ste ok u vezi sa tom odlukom.

Ukoliko je, sa druge strane, reč o seksu o kome je jedno od vas, ili čak oboje, dugo maštalo, postoji mogućnost da tu ipak govorimo o nečem drugom, što je više od prijateljskog odnosa… No, ukoliko nema ljubavi i povezivanja na drugim nivoima, to može biti problem…

Pročitajte još: Evo koliko bi trebalo da TRAJE idealan seks!

Kako je reč o čistoj strasti, velika je verovatnoća da će se seks ponoviti, a na vama je da razmislite da li želite da uplovite u takvu strastvenu romansu, u kojoj ne postoji emotivna konekcija.

Kada seks sa prijateljem može da naruši prijateljstvo?

Foto: Depozit

Postoje situacije u kojima seks između prijatelja može drastično da utiče na njihov odnos, i čak promeni ponašanje jedne osobe prema drugoj. To je često problem u slučaju neobaveznog, odnosno neplaniranog seksa.

Pročitajte još: ZA USPEŠNU VEZU: Zdrav odnos sa partnerom je NAJVAŽNIJI, a postignite ga na sledeći način

Ono što je ključni problem u ovom slučaju jeste to što više ne možete jedno drugo da gledate na isti način. Taj osećaj posramljenosti može ozbiljno da naruši vaš odnos.

U slučaju da jedna osoba shvati da je zaljubljena, a druga ne, prijateljstvu je kraj.

Kada seks može da učvrsti vaš odnos?

Šta kaže statistka?
Jedna američka studija nedavno je došla do rezultata da od 300 ispitanika samo 20% njih nikada nije imalo seks sa prijateljem. 80% ispitanika nije se suočilo ni sa kakvim posledicama po prijateljstvo, dok je čak polovina njih nakon toga uplovila u romantičnu i stabilnu vezu. Za kraj, 76% ispitanika izjavilo je da je seks sa prijateljem dodatno učvrstio njihov odnos.

Iako ovo nije tako čest slučaj, seks među prijateljima može sasvim lepo da funkcioniše, ali samo ukoliko je reč o prijateljstvu koje traje dovoljno dugo. No, da ne bude zabune, nije bitno samo to koliko dugo se poznajete, već i kakvog je kvaliteta vaš prijateljski odnos.

Pročitajte još: ISTRAŽIVANJA POKAZALA: Tajna srećnog braka je u OVOME!

Vrlo je važno da se dobro poznajete, da poštujete jedno drugo i da ste uzajamno iskreni i otvoreni. Samo pod ovim okolnostima imaćete solidnu bazu koja će vam pomoći da lakše hendlujete seks i sve zgode, odnosno nezgode koje se na tom putu dogode… U suprotnom, bolje je da na seks zaboravite.

Da zaključimo – seks sa prijateljem jeste moguć, ali samo uz veliki oprez. Zato razmislite o svemu ovome dobro, da ne bude posle da vam nismo rekli.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.