Oglas
· · Komentari: 0
DIZAJN

Da li "plešu" TROUGLOVI i ROMBOVI u vašoj DNEVNOJ sobi?

Stručnjaci za enterijer upozoravaju: geometrijske šare su moderne, ali uravnotežene!

1597389658_Depositphotos_181411978_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Problem sa geometrijskim šarama je u tome što ih ima na gotovo svemu (šoljicama, beležnicama, tapetama, krevetima, posteljini, umetničkim delima, podovima...) pa je lako sa njima i preterati. Zato stručnjaci za enterijer ove godine upozoravaju - geometijski dezen je i dalje moderan, ali samo ako je uravnotežen! Šta to zapravo znači?

Pročitajte još: Čemu sve nije mesto u SPAVAĆOJ SOBI: Ovo treba da izbacite

Držite se klasičnih rešenja. Na primer, ako ste odabrali da ovaj trend bude vidljiv zahvaljujući moćnom tepihu u dnevnom boravku, na kojem “plešu” trouglovi ili rombovi, onda se na tome i zadržite. Ili ga, eventualno, ispratite i ponekim jastučićem na sofi. I to je - to!

Efektne pločice, tepih - dovoljno!

Takođe, on će biti više nego upečatljiv u kupatilu ili kuhinji, a uz pomoć efektnih pločica, bilo podnih ili zidnih.

Jedan tepih rešava stvar Foto: Depozit

Kako se najčešće radi o kombinaciji crnih i belih, kakve je nekada imala većina luksuznih “salonaca”, tako ćete ispoštovati još jedan ovogodišnji trend  -  uređenje doma uz pomoć crne i bele, koje slove za početak i kraj spektra boja. Ovaj “sukob” svetla i tame moguće je prikazati na milion načina, koristeći kako najmanje dekorativne stvarčice tako i glomazne komade nameštaja.

KOmbinujte crne i bele sofe sa jastučićima.

Zahteve stručnjaka ćete najlakše ispratiti kombinovanjem crnih ili belih sofa i fotelja sa jastučićima u kontrastnoj boji, belih kuhinjskih ormarića sa crnim mermernim pločama, crnih prekrivača sa belim bračnim krevetima, belih polica sa zidovima okrečenim u crno (što je takođe jedan od imperativa ove godine)...

Pročitajte još: Ovi komadi NAMEŠTAJA su PROŠLOST: Uredite svoj dom po poslednjoj modi

I, da ponovimo - nemojte da preterate, jer od previše “geometrije” može da vam se zavrti u glavi. I to bukvalno.  To vam sigurno nije cilj, već ušuškan dom u kom će vam sve biti potaman.

  Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas