· · Komentara: 0
SLADOLED + ČAJ

Da li ste čuli za SLADOLED OD ZELENOG ČAJA? Ovako se pravi, a ovo su sva korisna svojstva

Zdravi zeleni čaj je jedan od najstarijih lekova i koristi se vekovima za prevenciju i lečenje raznih bolesti.

1600595498_Depositphotos_109863438_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Prvo, zeleni čaj sadrži alkaloide, uključujući i kofein, koji je odgovoran za tonus kože i održava energetski balans u organizmu, kao i stimulisanje mentalnih i fizičkih performansa.

Drugo, korisna supstanca tanin zelenom čaju daje jedinstven ukus. Tanin jača krvne sudove, pomaže varenje i ima svojstva dezinfekcije, uključujući sposobnost da izlučuje i radioaktivne elemente. Zato se zeleni čaj smatra odličnim za prevenciju raka.

Treće, zeleni čaj sadrži mnogo katehina - poznati antioksidans koji poboljšava metabolizam i, po mnogima, pomaže da se sačuva lepota i mladost.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Kalup za LED možete koristiti na NESVAKIDAŠNJI NAČIN, a biće vam od velike je pomoći u domaćinstvu

Zeleni čaj se često koristi u raznim dijetama - uglavnom zbog katehina, koje normalizuju težinu i vrši prirodnu detoksikaciju tela. Pored ove tri komponente zeleni čaj sadrže redak vitamin P, sprečava upale, toksičnost, alergijske reakcije, jača imuni i kardiovaskularnog sistem.

Veoma je korisno da pijete zeleni čaj, jer takođe smanjuje temperaturu tela i uklanjanje umor brzo.

Sladoled od zelenog čaja

Osvežavajući alternativa klasičnim ukusima – sladoled od zelenog čaja je savršen kao letnje desert.

Pročitajte još: Kada je najbolje POSOLITI HRANU: Pre ili posle kuvanja?

Foto: Depozit

Sastojci:

  • 1 litar punomasnog mleka
  • 5 kašičica zelenog čaja
  • 7 kašika šećera
  • Pola konzerve kondenzovanog mleka​ 

Priprema:

Stavite mleko na srednje jakoj vatri. Ne dozvolite da proključa i dodajte mleku šećer i zeleni čaj. Poklopite šerpu poklopcem i ostaviti na laganoj vatri.

Pročitajte još: Da li je ZDRAVO piti KAFU koja je stara NEKOLIKO SATI

Procedite mleko, dodajte kondenzovano mleko i staviti ga u kalup. Stavite u zamrzivač na 2 sata. Izvadite iz zamrzivača, malo otopite i nežno umutite u krem u blenderu.

Rasporedite sladoled u šolje i ostavite sladoled u zamrzivač još 2 sata.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.