Oglas
· · Komentari: 0
KOSA

Da li ste pomislili da FRIZURA može da vam UNIŠTI KOSU? Ove četiri baš to rade!

Ozbiljna oštećenja.

1605090555_Depositphotos_7795412_s-2019.jpg
Oglas

Obožavamo svaku od ovih frizura, ali stručnjaci predlažu da ih izbegavamo jer našoj kosi čine ozbiljnu štetu. Svi volimo prekrasnu dugu, zdravu kosu, jer se s njom možemo poigravati i praviti svakakve frizure. Ipak, neke od njih možda nosimo i prečesto, što rezultira ozbiljnim oštećenjima.

Četiri frizure koje nam najviše uništavaju kosu su:

Visoki rep

Šteta: listanje, pucanje.

Znamo da volite visoki konjski rep jer je to najlakši način da uklonite kosu s lica ili sakrijete neopranu kosu. Ipak, često nošenje visokog repa moglo bi da uništi vašu kosu. Koristite li elastične gumice, vaša kosa s vremenom će biti slabija i počeće da puca.

Pročitajte još: FRIZURA kojoj VETAR i KIŠA ne mogu ništa: Svi mogu da je naprave (FOTO)

Foto: Depozit

Uske pletenice

Šteta: listanje i slabljenje kose

Da, i mi obožavamo pletenice jer su jednostavno neodoljive! Iako ne očekujemo da se zauvek odreknete ovih romantičnih frizura, tu i tamo kosu pustite da diše i živi. Ako je kosa prečvrsto zategnuta, puca od korena, a to je najgora stvar koja može da se dogodi vašim prekrasnim uvojcima. Srećom, opuštenije "messy" pletenice  puno su nam zanimljiviji i privlačniji izbor, a sad pogotovo.

Pročitajte još: Pogrešno korišćenje KOKOSOVOG ULJA: Izbegnite negativne posledice na kosi

Mokra podignuta kosa

Foto: Depozit

Šteta: pucanje, listanje, opadanje kose

Mokra je kosa puno osetljivija od suve i brže puca. Zato kosu nikada nemojte vezati dok je mokra. Ne verujete nam? Bacite pogled na vašu gumicu za kosu sledeći put kad budete odlučili da vežete mokru kosu. Vidite li svu onu kosu omotanu oko nje? Upravo tako.

Pročitajte još: Prestanite da uništavate kožu i kosu: Ove navike morate da promenite

Messy punđa

Šteta: trenje i čupanje temena

Spavanje s punđom na glavi sačuvaće lepo uređenu frizuru, ali će takođe imati štetne posledice za zdravlje kose. Vrlo je važno da pustite kosu pre odlaska u krevet kako biste izbegli štetu na korenu kose. Ako ipak ne možete da spavate puštene kose – obavezno koristite satensku ili svilenu jastučnicu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas