Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNI PREPARATI

Da li ste probali KESTENOV MED? Leči bakterije, srčani mišić i pomaže oporavljanju pluća kod pušača

Med se smatra jednim od najzdravijih namirnica, a jesen je pravo vreme za kestenov med...

1631831893_Depositphotos_250774778_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Med se sastoji od fruktoze, saharoze, glukoze, vode i vitamina, minerala i oligoelemenata. Taj odnos je različit u zavisnosti od vrste i kvaliteta meda, ali je uvek savršeno izbalansiran.

Pročitajte još: Ostalo vam je zimnice? Napravite ukusnu čorbicu od PEČENIH PAPRIKA (RECEPT)

Što znači da pčele od onoga što mogu da sakupe u prirodi i što im je dostupno, uspešno naprave savršenu hranu. Upravo boja meda zavisi od biljaka sa kojih je sakupljan nektar pa se kreće od svetlo žute do tamno braon.

Kestenov med

Kestenov med je specifične, crveno-smeđe boje. Teškog je ukusa pa mnogima ne odgovara. Zbog svog snažnog antibiotičkog delovanja jedan je od najlekovitijih vrsta meda i koristi se kod gotovo svih bolesti i upala.

Pročitajte još: Psorijazu u Srbiji ima 140.000 ljudi, a biološki lekovi su spas za obolele

Pogodan je i za osobe koje pate od gastritisa, a ovaj prirodni preparat pre svega ima jako izražena antioksidantna svojstva, jer štiti organizam od opasnih bakterija, neutrališe slobodne radikale i poboljšava imunitet.

Pročitajte još: Ako vam smetaju promene vremena nabavite 7 ruskih čajeva kojih ima u Srbiji

Deluje kod čira na želucu, žutice, bakterija u mokraćnom sistemu, slabe cirkulacije i oslabljenog srčanog mišića. Pomaže kod problema sa probavnim sistemom. Velika kašika kestenovog meda pre spavanja pomaže protiv zatvora. Mnogi ga koriste i za oralnu higijenu jer čisti zube bolje od zubne paste. Pušačima, kojima organizam gomila toksine i koji često imaju problema sa kašljem, preporučuje se da pojedu ujutro natašte jednu veliku kašiku kestenovog meda.

 PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas