· · Komentari: 0
POENTA JE U...

Da li vam je stomak prevelik za građu tela? Otkrijte pomoću ovoga!

Sve je u razmeri.

1607611993_Depositphotos_182616238_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Specijalistica za gubitak težine Sali Norton tvrdi da masnoće koje se nalaze oko struka više govore o zdravlju nego težina. Čovek može da bude normalne kilaže, a da ima istaknuti pivski stomak koji upozorava na rizik od dijabetesa ili srčanih bolesti.

Ali, zdravstveno gledajući svakako je bolje imati bujnu stražnjicu i oblik tela poput kruške nego biti poput jabuke. Možete vrlo lako saznati kakve ste građe i kako vam je masno tkivo raspoređeno, samo morate izračunati razmeru struka i bokova.

Razmera struka je malo iznad pupka i meri se na najužem delu. Najjednostavnije ga je odrediti tako da se nagnemo na jednu stranu i odredimo mesto gde dolazi do preklapanja. Bokovi se mere na najširem delu, oko stražnjice. Vrednosti koje ste dobili merenjem podelite i dobićete razmeru struka i bokova.

Pročitajte još: Znaci koji pokazuju da ste odradili KVALITETAN TRENING

Razmera kod žena ne sme biti veća od 0,85, a kod muškaraca veća od 1.

Foto: Depozit

Veliki stomak je pokazatelj viška masti u jetri i oko drugih unutrašnjih organa, a povezan je i s metaboličkim sindromom. Može da uzrokuje razne probleme poput visokog krvnog pritiska, masne bolesti jetre i dijabetesa tipa 2 što otkriva sklonost srčanim i moždanim udarima.

Nažalost, naučnici još uvek ne znaju zašto se masnoće talože na različite načine kod ljudi.

Pročitajte još: Kako da uz pomoć samo JEDNOG REKVIZITA vežbate kod kuće

Ali na to imaju uticaj pol, genetika, stres, droge kao što su steroidi i ostali činioci. Kada je reč o mršavljenju, teško je izgubiti kilograme s tačno određenog dela tela. Ipak, gubitak težine će smanjiti masnoće u organizmu, oko struka i na drugim područjima. Stoga treba smanjiti unos hrane, ali pritom takođe paziti na kvalitet, ne samo na količinu.

Foto: Depozit

Istraživanja su potvrdila efikasnost dijeta s manje šećera. Najbolje je ograničiti se na šest čajnih kaščica šećera na dan. Preporuka se odnosi na svu hranu koju konzumiramo. 

Ipak, nemojte misliti da postoje dodaci od kojih ćete magično smršiti. Uvek postoji opasnost od nuspojava, među koje spada pogoršanje sindroma iratibilnog creva.

Pročitajte još: Rešite bolove u leđima pomoću ove tri vežbe

Najbolje je da izbacite hranu bogatu prerađenim šećerom i povećate unos povrća i celovitih žitarica. Uz to je preporučljivo da se bavite vežbanje. Ali nikako se ne treba nervirati zbog svoje težine jer kako biste uspeli u svom cilju i um treba da bude u vrhunskoj formi.

Kada sve to uravnotežite, kilogrami će se topiti i jedino ćete brinuti oko kupovine nove odeće.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.