· · Komentari: 0

DA LI VANZEMALJCI POSTOJE? Iznenadićete se kada vidite ŠTA PIŠE u IZVEŠTAJU AMERIČKE vlade o NLO objektima!

Američka vlada objavila je u petak u vrlo očekivanom izveštaju da nema dokaza o postojanju vanzemaljaca, ali istodobno priznajući da su desetine fenomena kojima su svedočili vojni piloti neobjašnjivi.

1625564229_vanzemaljac.jpg
Foto: Depozitfoto

U velikom izveštaju američke vlade o UAP-u, kako se danas naziva ono što je nekad bio NLO, tvrdi se da analitičarima vojne i obaveštajne struke nedostaju dokazi da bi objasnili fenomen misterioznih letećih objekata, odnosno jesu li oni napredne zemaljske tehnologije, atmosferska zbivanja ili vanzemaljske prirode.

Izveštaj, podnesen Kongresu i objavljen javnosti, obuhvata 144 zapažanja o onome što vlada službeno naziva "neidentifikovanim vazdušnim fenomenom" ili UAP, a datira od 2004. godine. Izveštaj je objavila kancelarija upravnika Nacionalne obaveštajne službe u saradnji sa radnom grupom UAP-a pod vođstvom američke mornarice.

- UAP jasno predstavlja pitanje sigurnosti leta i može da predstavlja izazov američkoj nacionalnoj sigurnosti - navodi se u izveštaju, dodajući da pojavama "verovatno nedostaje jedinstveno objašnjenje".

- U ograničenom broju incidenata, navodno se čini da UAP pokazuje neobične karakteristike leta. Ta su opažanja mogla biti rezultat grešaka senzora, podvale ili pogrešne percepcije posmatrača i zahtevaju dodatnu rigoroznu analizu - dodaje se.

Izveštaj uključuje neke slučajeve UAP-a koji su ranije izašli na videlo u Pentagonovoj objavi video zapisa američke mornarice koji pokazuju zagonetne vazduhoplove na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a koji pokazuju brzinu i upravljivost koja prelazi poznate vazduhoplovne tehnologije i nedostaju vidljiva sredstva za pogon.

Visoki američki dužnosnik, upitan o mogućnosti vanzemaljskih objašnjenja, rekao je: "To nije svrha radne grupe, koja bi procenila bilo kakvu potragu za vanzemaljskim životom ... To nije ono za što smo nadležni. Za 144 izveštaja o kojima je reč, nemamo jasne naznake da za njih postoji neko vanzemaljsko objašnjenje - ali ići ćemo u smeru kuda god nas podaci odvedu."

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.