Oglas
· · Komentari: 0
OPREZ

Da li VIDITE DOBRO? Ovo su KLJUČNA UPOZORENJA koja oftamolozi upućuju kako bi oči ostale ZDRAVE

Čulo vida jedno je od najosetljivijih čula, pa je potrebno i da obratimo mnogo pažnje na njegovo očuvanje i na prvi znak potencijalnog problema.

1602101482_oci.png
Foto: Pixabay
Oglas

Kontrola oštrine vida, stanja očiju i očnog živca i pravovremeno očuavanje i najmanje promene! Ovo su ključna upozorenja koje oftamolozi upućuju kako bi najosetljiviji čulo ostalo što duže potpuno zdravo i neizmenjeno.

Kod dece se uglavnom javlja i strabizam, koji se najčešće uklanja operativnim putem

Pročitajte još: RUSKI lekar preporučuje ŠLJIVOVICU i KAJMAK za JESENJU BOLEST

Posebnu pažnju treba posvetiti kontroli vida kod dece, koja su sve veće od najranije dobi izložena ekranima i njihovim štetnim uticajima.  Osim smanjene oštrine vida, kod dece se najčešće javlja i strabizam, koji se najčešće uklanja operativnim putem. Sa druge strane, kod starijih osoba dolazi i do zamućenja očnih sočiva. Operativnim zahvatom zamenjuje se zamućeno sočivo veštačkim i time se dalje omogućava normalna oštrina vida.

Pročitajte još: Umirite se i utoplite: Dva savršena čaja za MIRAN SAN

Smanjena oštrina vida najčešće nije uzrokovana bolešću oka, nego njegovom različitošću i mogućnostima optičkog sistema. Neusklađenost dubine oka i jačine optičkog sistema, dovode do pojave kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma.

Pročitajte još: Dr Adamović savetuje: Ako vam maska IRITIRA KOŽU bez griže savesti URADITE SLEDEĆU stvar

Pojava slabog vida na blizinu koja nastaje između 40. i 45. godine života, kada oslabi akomodacija, naziva se prezbiopija. Umanjena oštrina vida može se ispraviti ukoliko se koriste optička pomagala, naočari ili kontaktna sočiva.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas