Oglas
· · Komentari: 0
INFO CENTAR

Da li zante po kojoj OPAKOJ bolesti je SRBIJA druga u Evropi?

Prvo Nacionalno savetovalište za pacijente obolele od raka pluća počelo je da radi.

1605007599_Depositphotos_120439086_l-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

U okviru savetovališta podršku će obolelima pružati i lekari i sestre Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, u kojoj se leči 60 odsto obolelih od ove vrste karcinoma.

Pročitajte još: DOKTOR SUVOROV tvrdi: LJUBIČASTA pšenica i čaša OVOG napitka su NAJBOLJA prevencija protiv KORONE

Drugi u Evropi
U Srbiji se karcinom pluća dnevno dijagnostikuje kod 16 pacijenata, a 13 svakodnevno izgubi bitku sa ovom opakom bolešću.Naša zemlja nalazi se na drugom mestu u Evropi po smrtnosti od karcinoma pluća.

Svi zainteresovani pacijenti, kao i članovi porodica, moći će da dobiju savet svakog utorka i četvrtka od 14 do 17 sati, pozivom na telefonske brojeve ili slanjem elektronske pošte.

- Ohrabruje što je država našla sredstva za uvođenje najsavremenije ciljane i imunološke terapije kojom se leči rak pluća - kaže prof. dr Violeta Vučinić - Mihailović, direktor Klinike za pulmologiju KCS.

Cilj je da rak pluća psotane hronična, a ne smrtna bolest.

Novootvoreno savetovalište, koje je još jedan korak ka cilju da karcinom pluća postane više hronična, a manje smrtnosna bolest, biće od velike koristi.

Pročitajte još: MOŽDANI UDAR je verovatniji ako radite prekovremeno

Ideja o osnivanju Nacionalnog savetovališta za pacijente obolele od karcinoma pluća postojala je i pre pandemije kovida-19, ali je širenje zaraze ubrzalo početak njegovog rada.

Savršeno za pacijente iz unutrašnjnosti.

- Zbog trenutne epidemiološke situacije Savetovalište ima i dodatnu vrednost s obzirom na to da je otežana komunikacija pacijenta i lekara - rekla je dr Natalija Samardžić, načelnica dnevne bolnice Klinike za pulmologiju KCS. - Vodićemo evidenciju o svim uočenim problemima i izazovima koje nam pacijenti ili članovi njihovih porodica prenesu, kako bismo pokušali sistemski da ih rešavamo.

Pročitajte još: OVO SIGURNO NISTE ZNALI! Sve blagodeti belog luka: Topi led, neguje kosu, lice...

Ovo savetovalište je naručito značajno za obolele iz unutrašnjosti Srbije, koji nemaju pristup kliničkim centrima kao građani u velikim gradovima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas