Oglas
· · Komentari: 0
Istraživanje

Da li znate koji se automobili najmanje kvare?

Utvrđeno da su najpouzdanija hibridna i benzinska vozila

1597646105_prijus.jpg
Hibridi su najpouzdaniji (Foto":Prijus")
Oglas

Engleski portal "Vič" koji se bavi istraživanjem i upoređivanjem svega onoga što zanima prosečnog stanovnika ne samo te zemlje, uradio je još jedno obimno ispitivanje potrošača, ovoga puta sa ciljem da se utvrdi koja se vozila najmanje kvare.

Pročitajte još: Imamo IDEALNO mesto za letovanje, SVE UKLJUČENO, a uz jedan USLOV - dobijate POPUST (FOTO)

Metod je čini se i najpouzdaniji jer su anketirali 55.000 vlasnika raznih kategorija novokupljenih vozila u Velikoj Britaniji.

Rezultati su pokazali da su u 2019. godini najmanje problema imali vlasnici vozila na hibridni pogon. Svega 3,0 odsto njih je moralo da se za pomoć, zbog bilo kakvog kvara, obrati majstorima!

Pročitajte još: Zamislite NAJLUKSUZNIJI terenac na svetu koji je brži od 300 km na čas! To je "bentli bentajga spid"! (VIDEO)

To je izuzetan rezultat, pogotovo što su ova vozila u ekspanziji. Na drugom mestu su se našli vlasnici automobila sa pogonom na benzin. Oni su u prošloj godini morali da potraže pomoć mehaničara u šest odsto slučajeva. Dakle, šest novih automobila u 2019. godini je moralo na popravku!

Električni automobili na začelju (Foto:"Tesla")

Vlasnici dizel vozila su u čak 10 odsto slučajeva morali do mehaničara zbog nekog kvara na njihovom automobilu. To i nije čudno jer se u dizel motore ne ulaže baš previše, jer je po svemu sudeći (a pitanje je da li opravdano ili ne) njihovo vreme prošlo. Bar one "zlatne godine". Sada , kada je sve manja potražnja, manja su i ulaganja, razvoja skoro da i nema, pa nije ni čudno da je 10 odsto vlasnika shvatilo svoju grešku.

Ali, zato začuđuje procenat kvarova u kategoriji električnih automobila. Od 100 kupljenih čak 16 je moralo u servis, tvrdi "Vič". 

Pročitajte još: Da li znate zašto je ovo vozilo proglašeno za "Automobil 20. veka"? (VIDEO)

Razlog je teško pravdati "početnim greškama" jer elektrčni automobili nisu nikakav novitet. osnove su postavljene kada i kod benzinskih i dizel automobila. iako se tek poslednjih desetak godina ozbiljnije ulaže u razvoj, tehnologija nije toliko komplikovana. SUV motori su daleko komplikovaniji imaju više delova od električnih, a to isto važi iz kompletne električne automobile.

Mislili smo da su baterija i brzina punjenja, osnovni problem elektroautomobila, međutim, bar prema istraživanju "Vič", portala, stvari ne stoje baš tako.

                                Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas