Oglas
· · Komentari: 0
PUTOVANJA

Da li znate koji su najpopularniji muzeji na Instagramu? Nisu Britiš i Vatikan!

Uprkos tome što ne mogu da napuste svoju zemlju mnogi nisu odustali od putovanja!

1614860661_luvrmuzej.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Milioni ljubitelja umetnosti i dalje svakodnevno odlaze u muzeje i uživaju u umetnosti. Naravno, ne posećuju ih fizički, već virtuelno. Takođe, oni putem Instagrama dele uspomene iz muzeja.

Pročitajte još: Danas je urađen po uzoru na svetske metropole, a da li znate kako je Trg republike izgledao nekada? (VIDEO)

Jedan britanski sajt je analizirao broj Instagram postova posvećenih muzejima, a onda su napravili top-listu najpopularnijih ustanova kulture.Cilj je bio da otkriju koji je umetnički muzej najviše puta šerovan i spomenut na Instagramu!

Tejt Foto Piksabej
Na listi nema nekih od najčuvenijih hramova kulture...

Podaci su zanimljivi, jer se u prvih 10 najpopularnijih muzeja ne nalaze čuveni Britiš, a ni Vatikanski muzeji! Među najboljima nisu ni Ufici u Firenci, a ni Van Gog u Holandiji.

Na veliko iznenađenje Rusa, nije ni moskovski hram umetnosti Tretjakovska galerija. Ipak, na listi najvoljenijih muzeja jeste Jermitaž iz Sankt Peterburga...

Pročitajte još: Početak aranžmana "odmor u karantin vili" je uspešan: Da li biste letovali u "zlatnom kavezu" za 2.000 evra?

Nikog nije začudilo što ubedljivo najviše fotografija na Instagramu ima muzej Luvr u Parizu! Francuski hram kulture ima neverovatnih 4.029.777 haštagova! Na listi se nalazi Muzej d Orsej koji ima manje od pola miliona postova.

Luvr je šampion Instagrama!

Na drugom mestu je MoMA, najuticajniji muzeja moderne umetnosti na svetu - Muzej moderne umetnosti u NJujorku, sa fantastičnih 2.514.885 postova.

Umetnost je hrana za dušu Foto: Piksabej

Top lista 10 najpopualrnijih muzeja na Instagramu:

Avangarda
Tretjakovska galerija koja čuva najlepše slike Rusije ima četvrt miliona postova, a Van Gogov muzej oko 215,474.

1. Louvre Museum (Francuska) - 4,029,777
2. Museum of Modern Art (SAD) - 2,514,885
3. Tate Modern (Velika Britanija) - 1,151,090
4. Los Angeles County Museum of Art (SAD) - 862,148
5. State Hermitage Museum (Rusija) - 836,395
6. Metropolitan Museum of Art (SAD) - 695,201
7. National Gallery (Velika Britanija) - 560,285
8. Muse d"Orsay (Francuska) - 488,477
9. Centre Pompidou (Francuska) - 476,215
10. The Broad (SAD) - 460,837

Vatikanski muzej ima gotovo isti broj postova kao Muzej moderne umetnosti u Los Anđelesu koji je zauzeo 10. mesto. posle njega sledi Ufici u Firenci. Viktorija i Alber u Londonu imaju 436,974 postova.

Moderna umetnost pa - Vatikan!

Najpozantiji australijski muzej National Gallery of Victoria ima 403,432 postova i zauzeo je 14. mesto, a
Whitney Museum of American Art - 334,100. Umetnički centar moderne umetnosti Somerset Houseu Londonu  - 249,247.

Pročitajte još: Kako da se sačuvate od ZLA i njegovog negativnog uticaja? Odgovor ove književnice potpuno će vas OSVESTITI

Poslednja mesta na listi 20 najpopualrnija muzeja na Instagramu su Art Institute of Chicago sa 186,228 i National Museum of Korea sa 167,990 psotova.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas