Oglas
· · Komentari: 0
DRUŠTVENE MREŽE

Da li znate koliko PLAĆAJU hakeri za VAŠ PROFIL na Facebook-u?

Meta sajber kriminalaca postali su i sasvim obični ljudi, a hakeri su spremni da izdvoje pozamašne cifre za vaš profil

1596669138_facebook.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Poslednje najnovije istraživanje hakerskih napada i sajber kriminala pokazalo je koje su prosečne cene koje su hakeri spremni platiti u zamenu za razne profile na Facebook društvenoj mreži. 

Pročitajte još: Zašto SRPSKI TURISTI biraju baš OVO letovalište? Luksuz, bazen spa... a TEST NA KORONU NE TREBA

Pročitajte još: Pucačina za milion dolara! Call of Duty: Mobile dobija prvi veliki turnir

Ako je verovati najnovijem izveštaju, koje otkriva prosečnu cenu, koju su hakeri spremni da plate za provaljene profile.

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

Privacy Affairs objavio je podatke nakon analiziranja stotinz oglasa na crnom tržištu interneta, gde hakeri rutinski izmenjuju ukradene podatke kako bi uspeli da otkriju prosečnu cenu različitih vrsta ukradenih lozinki.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Ukradeni Facebook profil tako košta oko 74.5 dolara, dok Insagram profil vredi nešto manje, odnosno 55.45 dolara.

Analitičari ove organizacije objasnili su da su lozinke za društvene medije uglavnom jeftine, ali naglašavaju i da pomoću njih hakeri mogu domoći puno unosnih informacija.

Pročitajte još: Konačno! Crash Bandicoot se vraća kao igrica za pametne telefone (VIDEO)

- Informacija sa društvenih mreža može se koristiti u velikom broju raznih prevara, uključujući krađu identiteta - objašnjavaju ovi istraživači.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas