Oglas
· · Komentari: 0
NEGA LICA

Da li znate šta su MASKNE i kako da ih se rešite? Skinite epidemiološku masku sa lica i pogledajte sve te IRITACIJE

Akne i bubuljice koje se javljaju u predelu lica pokrivenog maskom stvaraju prave probleme i muškarcima i ženama

1617914986_Depositphotos_426434426_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Medicinska i epideimološka maska štiti nas od korona virusa, ali našu kožu lica neprestano iritiraju stvarajući probleme sa bubuljicama i aknama, koje se upale, iritiraju ponovnim stavljanjem maske i konačno, ostavljaju fleke na licu. Sve ove iritacije, kozmetičari i dermatolozi nasvali su masknama.

Pročitajte još: Sva pravila češljanja kose: Sitnice mogu da utiču na njen kvalitet

Donosimo vam par saveta kako da lečite bubuljice koje izaziva maska, ali i da ih sprečite od daljeg širenja i pojavljivanja.

Pojava maskni može se sprečiti nošenjem maske od prirodnog materijala. Svila i pamuk su, na primer, idealni za kožu, jer ne izazivaju trenje i održavaju prirodnu hidrataciju kože, omogućavajući joj da diše...

1. Koristite preparate koji sadrže benzol peroksid koji efikasno uništava bakterije na licu i otčepljuje zapušene pore.

Hidratacija lica
Dovoljna hidratacija je ključ sprečavanja pojave maskni. Osobe koje imaju problema sa aknama su često u strahu od hidriranja kože, ali ona je izuzetno važna za svaki tip kože. Koristite proizvode za hidrataciju osetljive kože sa hijaluronskom kiselinom, koji imaju umirujući efekat kako bi nahranile kožu lica, ali i održale njegovu površinu netaknutom.

2. Preparati koji sadrže salicilnu kiselinu su idealni za lečenje akni i bubuljica, jer ona deluje antiflamatorno i pročišćava pore.

3. Koristite proizvode na bazi sumpora koji ubija bakterije na licu ne izazivajući dodatne iritacije.

Pročitajte još: PARFEM nije samo da lepo mirišete, on budi USPOMENE i ima još NEVEROVATNIH prednosti

4. Ukoliko imate značajniji problem sa bubuljicama, posavetujte se sa dermatologom koji će vam prepisati pravi tretman za lečenje maskni.

Kako sprečiti pojavu maskni?

Pojava maskni može se sprečiti nošenjem maske od prirodnog materijala. Svila i pamuk su, na primer, idealni za kožu, jer ne izazivaju trenje i održavaju prirodnu hidrataciju kože, omogućavajući joj da diše.

Pročitajte još: Milica Milša oduševila fanove FOTOGRAFIJOM iz mladosti: "Bila si i ostala lepotica" (FOTO)

Perite svoju masku nakon svakog korišćenja na što većoj temperaturi. Tako ćete ukloniti sve bakterije i prljavštinu koja se nakupila u toku dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas