Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje kože

Da, ŠMINKA IMA ROK TRAJANJA: Imamo ODGOVORE na pitanja koliko smemo da je koristimo

Često to zaboravljamo.

1603183028_Depositphotos_252967770_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Trudimo se da negujemo kožu, a onda zaboravimo da pogledamo koliko traje šminka koju svakodnevno nanosimo na lice.

Na bočicama šminke nije napisan rok onako kako smo to navikli da viđamo na drugim proizvodima. U ovom slučaju rok se nalazi uglavnom na deklaraciji koja je na poleđini pakovanja. Videćete simbol male otvorene kutijice sa brojevima 3,12, 18 i 24. Oni upravo označavaju mesece koliko možete koristiti šminku od dana kada proizvod otvorite.

Pročitajte još: Ako imate SMEĐE OČI ovo su SENKE za vas: Uglavnom se pravi greška

Rok trajanja šminke prema mesecima:

Maskara

S ozbriom na to da je maskara proizvod koji najčešće otvaramo (kada nemamo vremena za svu šminku istaknemo bar trepavice) ona će nam najkraće i trajati jer prilikom svakodnevnog otvaranja ulazu vazduh i razne bakterije koje ne bi smele da se nađu na našim očima. Maskaru ne bi trebalo koristiti duže od 3 meseca.

Olovka za oči

Olovke imaju dug vek trajanja i do 2 godine. Trebalo bi da izvdojite nekoliko sekudni i narežete je pre svakog nanošenja, na ovaj način se moguće nečistoće otklanjaju, a i lepše ćete je naneti.

Tečni ajlajner

Ne bi ga trebalo korisiti nakon 6 meseci od otvaranja. On se ne narezuje, otvara se stalno, tako može da pokupi bakterije, a s obzirom na to da su oči osetljive, ovde posebno treba obratiti pažnju na rok trajanja.

Pročitajte još: Ove sastojke sigurno imate kod kuće: Jednostavna MASKA za OŠTEĆENU KOSU

Tečni puder

Pudere u tečnom stanju nakon 12 meseci treba da bacite, mada se oni uglavnom potroše i mnogo pre toga. Ukoliko je pormenjena njegova tekstura i miris mesto mu je u kanti.

Kameni puderi, rumenila, bronzeri i senke za oči

Uz pravilnu upotrebu ove vrste šminke mogu trajati i do 2 godine. To podrazumeva da redovno čistiti četkice kojima ih nanosite. Na ovaj način sprečićete širenje bakterija sa četkica na šminku.

Pročitajte još: PRAKTIČAN je, ali zašto ne bi bio i LEP? Pratite TRI pravila kada birate KIŠNI MANTIL

Karmini

Karmine svi najduže čuvamo. Često kupimo neke nijanse koje namažemo nekoliko puta i zaboravimo ih, njih defititivno ako stoje duže od godinu dana treba baciti. Neotvoren može trajati i do tri godine, ali čim otvorite rok trajanja se smanjuje. Godinu, godinu i po dana od otvaranja je optimalno za korišćenje.

Sjajevi za usne

Oni traju kraće od karmina zbog teksture. Ne duže od 12 meseci.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas