Oglas
· · Komentari: 0
INTERVJU

Danica Krstić za MAGAZIN: Bilja je prepoznala moj talenat, a Sanja je rekao da sam MALA - ovako je počela MOJA PRIČA (FOTO)

Danica Krstić svojim besprekornim vokalom osvojila je srce publike 2015. godine

1602684506_danica-krstic.jpg
Foto: Ataimages
Oglas

Mlada pevačica, publiku je osvojila numerom "Suze za kraj", koja i danas važi za jedan od najvećih hitova na našoj muzičkoj sceni. U intervju za Magazin Novosti, otkrila nam je sve o svojim počecima, saradnji sa grupom Balkanika, ali i druge zanimljive detalje iz njene karijere i života.

Pročitajte još: Pevačica šokirala obožavaoce: Marija Šerifović promenila profesiju (VIDEO)

Prvi nastup imala si 2001. godine sa Biljom Krstić. Koliko ti je pomoglo to iskustvo i da li si dobila neki koristan savet od Bilje koji ti je pomogao u tvojoj karijeri?

- Bila sam previše mala, sve se odigralo brzo i bez ikakve ideje da tako nešto može da se desi baš meni. Sa svojih šest godina, bila sam Biljin vatreni fan, tako da su me tata i mama odveli pre njenog nastupa da mi potpiše album. Biljana, zato što je želela da bude ljubazna, me je pitala da  li znam neku njenu pesmu, ja sam naravno rekla da znam sve i usput joj otpevala ceo album. U tom trenutku Biljana dolazi do ideje da ja treba da otpevam jednu pesmu na njenom koncertu, a kada je pitala moje roditelje da li bi me pustili da otpevam pesmu, roditelji su odgovorili: ,,ali ona ne zna da peva’’, Bilja se nasmejala i objasnila im je da sam jako talentovana i da bi trebalo da počnu da neguju moj talenat. Svi saveti su bili upućeni tati i mami i ono što je očigledno, jeste da je Bilja tatu i mamu dobro posavetovala, jer zahvaljujući njima prvenstveno, ja iza sebe imam karijeru ovakvu kakva jeste.

Pesma „Suze za kraj“ postala je veliki hit. Da li ti je žao što 2015. godine nisi predstavljala Srbiju na pesmi Evrovizije?

- Pesma je bila odlična, to se najbolje vidi kroz prihvatanje te pesme od strane publike, ali da mi nije bio trenutak tada, verovatno najbolje pokazuje Evrovizija 2018. Sve se dešava sa razlogom, a ja sam jako rano krenula da se bavim pevanjem, tako da kada se sve sabere i oduzme,bila sam jako mlada, a odgovornost je bila ogromna, i smatram da je po pitanju moje zrelosti 2018. bila daleko bolji izbor. Jedino što mi je pomalo tužno, je to što se jedna odlična pesma poput ,,Suze za kraj'' nije čula na Evrovizijskoj sceni, a Vladimiru Grajiću i Leontini Vukomanović ću biti do kraja života zahvalna što su takvo remekdelo baš meni poklonili.

Kako je došlo do saradnje između tebe i grupe Balkanika?

- Moj tata je bio oduševljen Balkanikom i pošto je želeo za svoje dete najbolje, kada sam imala trinaest godina, tata je nekako stupio u kontakt sa Sanjom. Pustio mu je snimke, popričali su o svemu i sve je bilo super, no Sanja je u jednom trenutku pitao mog oca koliko godina imam... i kada je shvatio da imam trinaest godina, rekao je ocu da ne može da čuva nečije dete i da mu se javi kada se opunoletim. Naravno, tata nije mogao da izdrži da se ja opunoletim, nego je kontaktirao Sanju kada sam napunila šesnaest, pošto je Sanji to već bilo u redu, krenula sam da budem aktivni član benda.

2018. godine ste se našli u finalu Evrovizije. Kakva iskustva nosiš sa tog takmičenja?

- Kao i sve u životu i Evrovizija ima dobrih i loših strana. Iskustvo i ono što se nauči kroz ceo proces je nešto što se u Srbiji ne može steći, fanovi su divni, lepo je proživeti sve to, ali žrtve su ogrome, u pitanju je mnogo veliki rad i pomeranje ličnih granica.


Nedavno si izbacila pesmu „Svatovi“, kako si zadovoljna reakcijama publike? I da li možda si tom pesmom želela da nagovestiš nešto iz privatnog života?

- Uža publika koja prati moj rad je oduševljena, ali pošto današnje radio stanice imaju određeni "format" pesama koje emituju, nažalost pesma nije imala tu sreću da dođe i do šire publike koja ne poznaje moj rad. Ja sam svakako zadovoljna i pesmom, i reakcijama, a privatni život još uvek nisam krenula da mešam sa javnim životom.

Kako komentarišeš današnju muzučku scenu?

- Kao i obično, na muzičkoj sceni u Srbiji se mogu naći razne stvari. Razlika između muzičke scene nekada i danas, jeste što se za emitovanje šunda i kiča ozbiljno plaćalo, ili u mnogim slučajevima nije ni postojao taj novac koji bi mogao da plati emitovanje takvih sadržaja, no danas imamo očigledno drugačiju situaciju. Smatram da se izgubio nekakav kompas, nema mnogo prostora za moralne vrednosti i sve se to odrazilo i na muzičku scenu. S toga ima kvalitetnih muzičara, ali ima i onih malo manje kvalitetnih.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na snimanju Novogogodišnjeg programa za @tv.most iznela sam predivnu kreaciju @natasazupac!!!! ❤️❤️❤️

A post shared by Danica Krstic (@dannicakrstic) on

Da li možeš da izdvojiš nekoliko pevača i pevačica sa naše estrade koje smatraš vrhunskim pevačima?

Ima ih više, plašim se da ću nekoga preskočiti, ali svakako se nadam da kolege neće zameriti. Od narodnih pevača: Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Aleksandar Tirnanić; od pop pevača: Tijana Bogićević; ne znam kom žanru pripada Marko Luis, ali svakako je po mom mišljenju vrlo nadaren i karakteriše ga poseban muzički stil.

Kakvi su ti planovi za dalje i da li tvoja publika može da očekuje da ćeš snimiti još neku pesmu u tradicionalnom stilu?

- Planovi su mi da upišem master na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na katedri za etnomuzikologiju i etnokoreologiju, da završim album Balkan koncept i naravno da se do kraja života bavim srpskom tradicijom i kulturom u nadi da ću doprineti očuvanju srpskog identiteta.

Pročitajte još: Podelila lepe vesti: Poznata pevačica trudna na pragu pete decenije

Sa kojim pevačem ili pevačicom sa naše domaće javne scene bi volela da snimiš duet?

- Već sam malopre pomenula to ime, u pitanju je Marko Luis. Oduševljena sam njegovom muzikom i umetničkim izrazom, nisam do skoro imala ideju ko bi to mogao da bude, ali u poslednje vreme bih sebe mogla da zamislim sa njim u nekom kvalitetnom duetu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas