Oglas
· · Komentari: 0
DECA

Deca su vam NEMOGUĆA? Ovi trikovi će vam pomoći da smirite njihovu AGRESIVNOST

Kada dete prvi put opsuje nemojte da pređete preko toga kao da niste čuli, a pogotovo ne smte da se nasmejete.

1602064201_Depositphotos_41567697_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Mališani znaju biti agresivni i udarati drugu decu, ali i roditelje, da ih šutiraju, čupaju, grizu i govore ružne reči. Nemojte da se pravite da ne primećujete takvo ponašanje svog deteta. Ako ništa ne preduzmete, grubo ponašanje može da postane navika i da vaše dete ima ozbiljan problem u odnosu sa drugom decom. Tada je već kasno.

Kada dete prvi put opsuje nemojte da pređete preko toga kao da niste čuli, a pogotovo ne smte da se nasmejete. Objasnite mu značenje tih reči i recite da će mu se drugi smati kada ih ponovo izgovori, ali ne zato što je zanimljiv, već zato što će misliti da je prost.

Pročitajte još: Ako dete PLAČE u tuđim rukama - NADRLJALI ste! Pod hitno nešto preduzmite!

Utvrdite kaznu za psovanje i budite dosledni. Neka kazna bude ukidanje nekih privilegija, recimo, zabrana gledanja crtaća, korišćenja mobilnog ili igrica. Budite dobar primer, pa i sami izbacite iz rečnika ružne reči.

Foto: Depozit

Ako dete ugrize ili udari drugo dete odmah ih razdvojte. Onda se posvetite detetu koje je žrtva i tešite njega, a dete koje ga je udarilo prvo ignorišite. Dete mora da shvati da je to što je uradio neprihvatljivo. Od malih nogu moraju da se uče samokontroli.

Pročitajte još: Danas ih kažnjavate BATINAMA, sutra ćete CRVENETI zbog toga

Deca ujedaju kada nisu u stanju da se nose sa situacijom u kojoj se nalaze, ali i da bi pokazali uzbuđenje, strah, anksioznost, ljubomoru, dosadu... Hronično ujedanje može da bude pokazatelj da dete ima teškoće sa prilagođavnjem. Najvažnije je da odmah reagujete. Koristite kratke reči i glasan ton: "Bez udaranja" i "Ne psuj!".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas