Oglas
· · Komentari: 0
TRAGEDIJA

Dečak (5), koji je jedini preživeo pad žićare, se PROBUDIO iz KOME: NJegove prve reči RAPLAKALE BOLNICU (VIDEO/FOTO)

Petogodišnji dečak koji je jedini preživeo pad kabine žičare na severu Italije, probudio se i uskoro bi trebalo da bude otpušten sa intenzivne nege, saopštila je bolnica u Torinu.

1622529344_tragedija-u-Italiji.png
Foto: Printscreen/ Facebook/ Youtube/ILTV Israel News
Oglas

Dečak je u teškom stanju od nesreće u kojoj je u padu kabine žičare poginulo 14 putnika.

Ejtan Biran čudom je ostao živ nakon tragedije u kojoj su njegov otac i majka, kao i mlađi brat i pradeda i prabaka poginuli.

Hrabri dečak se cele nedelje nalazi  na jedinici intenzivne nege, ali već sada diše bez pomoći aparata, iako otežano govori.

Gde su mi mama i tata

Kada se probudio u dečjoj bolnici Ređine Margerita, pored njega je bila njegova tetka Aja (41). Prvo je rekao da ga boli grlo, a onda ju je upitao gde se nalazi i zašto je ona pored njega.

Nije poznato da li mu je već otkriveno da njegove majke Tal (26) i njegovog oca Amita (30), kao ni dvogodišnjeg brata Toma, pradede Icaka Koenaa (81) i prabake Barbare Koninski (71) više nema.

- Ponekad Ejtan pita za svoje roditelje, a njegova tetka je sve vreme sa njim - kazao je šef bolnice.

Malenom dečaku mnogi ostavljaju poklone, a tri porodice ponudile su se da ga udome nakon tragedije.

Tri osobe u pritvoru

Nesreća nakon popuštanja mera
Nesreća se dogodila odmah nakon što je Italija popustila mere ograničenja vezane uz pandemiju koronavirusa i otvorila svoja vrata turistima. 

Tri osobe su pritvorene u zatvoru u Verbaniji, uključujući šefa žičare Luiđija Nerinija (56) i njegove kolege Gabriela Tadinija i Enrika Peročioa, a osumnjičeni su da su krivi za pad kabine žičare Stresa-Motarone u italijanskoj regiji Pijemont, odnosno da su namerno ostavili "viljušku" koja služi za mehaničko deaktiviranje sigurnosne kočnice kabine.

"Za sve sam ja kriv"

Ako se dokaže da su krivi preti im kazna zatvora od 30 godina.

- Za sve sam ja kriv - kazao je u četvrtak Tadini i objasnio da je ostavio viljušku kako bi izbegao kašnjenje žičare. Istražitelji, pak, tvrde kako su deaktivaciju kočnica odobrili njegove iskusnije kolege Nerini i Peročio.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas