· · Komentari: 0
deca

Dečija soba iz snova – detalji koji će oplemeniti prostor

Izgleda da smo najkreativniji kada su naši najmlađi u pitanju.

1624528080_Depositphotos_224411252_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

 A istina je i da nam nekada ponestaje inspiracije, što znači da moramo da tragamo za nekim rešenjima koja će biti našoj deci interesantna. A takođe, dobro znamo da deca vrlo brzo izgustiraju sve, te je uvek potrebno iznova ih animirati. Mi ćemo danas biti vaša inspiracija i podelićemo sa vama spisak tajni, koje će vam pomoći da soba vaših mališana izgleda bajkovito.

Prekrivači zanimljivih oblika i dezena

Zapamtite samo jedno – deca mogu da izmaštaju nove svetove u svojim sobama, dovoljno je samo da im date povod. Prekrivači zanimljivih oblika i još zanimljivijeg dizajna će im u tome pomoći. Na primer možete reći vašem detetu da će večeras spavati na velikom okeanu i za te potrebe kupite prekrivač sa motivima morskih stvorenja. Možete se igrati toga da je vaše dete kralj ili kraljica morskih dubina. Dovoljno je da kupite par prekrivača i da ih menjate u skladu sa raspoloženjem vašeg deteta.

Sto za crtanje

Sve ove stvari o kojima govorimo možete i sami napraviti, a u tome i jeste čar. Što se tiče stola za crtanje i ovde prevashodo govorimo o mašti. Išarajte sto ili uradite to zajedno sa vašim mališanima. Neka to bude način na koji ćete ukrasiti sto. Obavezno vašim mališanima kupite bojice, tempere, flomastere i naravno kako bi se osećali što posebnije obezbedite im i jednu pernicu. Pernice služe i kako bi se vaša deca naučila redu, sređivanju za sobom. Pernica takođe može da bude i sinonim za nešto lepo, zabavno i slično. Pernica, lampa, tempere, vodene bojice, blokčić i blok, kao i bojanka moraju da budu sastavni deo stola za crtanje.

Kutija za snove / princeze / prinčeve

Rekli smo već da deca maštom mogu svašta. Ne morate im kupovati impozantne zamkove, šatore i slično. Deca znaju od običnih stvari da naprave neobične. Sve što vam je potrebno jeste jedna velika kutija, čiji ćete otvor okrenuti ka onoj strani gde dete može da uđe. Ostatak kutije možete ukrasiti onako kako želite. I poenta je da i vaše dete učestvuje sa vama. Izvdite sada onu pernicu i dajte mu slobodu. Ukrasite kutiju cirkonima, igračkama, stikerima dečijih omiljenih crtanih junaka. Prilepite i neke sijalice, samo naravno pazite da sve bude bezbedno. Verujte nam na reč, da će dete tu videti i ono što vi ne vidite. Izmaštaće samo ono najlepše.

Originalan krevetac za bebe

Do sada smo pričali o detaljima koji će ulepšati detinjstvo vašoj malo starijoj deci, odnosno starijoj od dve i tri godine. Međutim, kada su bebe u pitanju, njima je najvžnije da im pružite maksimalno puno ljubavi, pažnje i zagrljaja. U prvim mesecima beba treba da se oseća sigurno. Međutim, kako biste zadovoljili onu vašu potrebu da vama bude lepo kada uđete u bebinu sobu predlažemo krevetac u nekom bajkovitom obliku. Ukoliko baš želite da budete posebni to može biti krevetac obliku akvarijuma, zatim krevetac u obliku kolevke, igračke, krevetića na sprat, kružni krevetac i slično. Svakako ga vi vašim detaljima dodatno možete ukrasiti. Ukoliko ne nađete odgovarajući krevetac, svaki njegov deo možete ofarbati, dodati mu šljokice, svilu ili slično. Naravno, moramo da napomenemo, da sve što koristite mora biti maksimalno bezbedno. Na primer, ako budete želeli da farbate krevetac, gledajte da to budu prirodne boje. U svakom slučaju kada birate krevetac za bebe pored toga kakvog je oblika, jako je važno da krevetac bude maksimalno bezbedan.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.