· · Komentari: 0
DECA

Dečja MAŠTA je beskrajna, a ovo je 10 NAJSMEŠNIJIH pitanja koja su postavljali odraslima

Decu treba pažljivo slušati, jer se u njihovoj mašti i razmišljanjima zapravo krije mnogo iskrenosti i mudrosti.

1612203798_Depositphotos_294755490_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Setite se koliko puta ste ostali zatečeni i morali dobro da razmislite o pitanju koje vam je dete postavilo?

Tako je jednog oca njegovo dete pitalo zašto je desnoruko. Otac je bio potpuno zbunjen - "Stvarno, zašto je desnoruko?"

Pročitajte još: Dadilja ističe 5 najvećih grešaka: BEZOBRAZNA deca imaju roditelje koji ne govore "NE"

- Pitanje me je potpuno oborilo s nogu, ostao sam zatečen nekoliko trenutaka razmišljajući o mogućnostima. Moja žena mu je zbunjeno odgovorila: jednostavno zato što si takav, napisao je ovaj korisnik Reddita.

Nakon ove situacije, ovaj otac se zapitao kakva su iskustva drugih roditelja? Napravio je anketu u kojoj su učestvovali korisnici društvene mreže Reddit, a mi vam prenosimo najbolje odgovore:

1. Ja se lično ne sećam, ali me moj otac redovno podseća na to. Vozili smo se kolima, a ja sam imao oko 7, 8 godina. Stali smo na crveno svetlo na semaforu i ja sam ga ođednom pitao: 

- Hej tata, da li bi obrijana gorila izgledala kao jako ružna beba ili bi idalje ličila na gorilu? On se još uvek smeje zbog toga. 

Foto: Depozit

Pročitajte još: Olivera Amidžić: Najteži posao na svetu je vaspitati dečaka i obavezno poštujte tri PRAVILA

 2. Ako otvorimo prozor kad je unutra hladno, a napolju toplo, da li topao vazduh ulazi unutra ili hladan vazduh izlazi napolje? - dete koje je postavilo ovo pitanje imalo je oko 6 godina

3. Kako se zove prostor između "iglica" na češlju?

4. Odakle dolaze misli? - nisam imao odgovor napisao je jedan otac.

5. Kada sam učio svoju decu da plivaju, omiljeno pitanje koje su mi postavili je bilo "kad ćemo naučiti da dišemo pod vodom?"

Pročitajte još: Ostavljaju bebu u kolicima ispred prodavnice: Evo šta je švedski model vaspitanja

6. Kada je moja baka saopštila porodici da će se opet udati (nakon smrti supruga), moj rođak, koji ima pet godina, pitao je zašto. Ona mu je odgovorila da joj se zaista dopada budući deda i da on razgovara sa njom i dok je sa njim ne oseća se usamljeno. Onda je on upitao: A zašto jednostavno ne kupiš papagaja?

7. Šta je ono? Da li je jutro kada se budimo? Šta je planeta? - Sve to je pitao ođednom, a onda je otrčao da glumi super heroja.

8. Jednom prilikom jedan dečak od 10 godina me je pitao iz čista mira: Da li dinosaurusi imaju grudi?

Pročitajte još: Evo kako prepoznati razmaženo dete: Ovo su glavni znakovi

9. Moj mali brat me je jednom pitao: Zašto imam par očiju ako vidim samo jednu stvar?, sada bi mi bilo lako da mu objasnim, ali tada bilo je to prilično iznenadno i impresivno pitanje za dete od 4 godine.

10. Usred večere, bez ikakve najave ni konteksta: Kako si se ti osećala posljednjeg dana kada si bila dete?

Bogatstvo dečjih misli i mašte su uvek inspirativni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.