Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Deterdžent za sudove pomaže kod masnog lica: Četiri neočekivane primene kuhinjskog sredstva!

Svako u kući ima deterdžent za pranje sudova, a ovo su najbolji trikovi za njegovu upotrebu.

1623332075_Depositphotos_66859469_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

1. Popravite šarke koje škripe

Kada imate posla sa šarkama koje škripe, lako možete naneti hemijsko mazivo na zglob da biste se pobrinuli za problem. Međutim, ta maziva su takođe punjena toksičnim sastojcima koji nisu nužno sigurna za ljude da udišu.

Pročitajte još: Uklonite svaku FLEKU SA ODEĆE: Vino, ulje, puder i mrlja od znoja nestaju zauvek! (RECEPT)

Umesto da posegnete za teškim hemikalijama, posegnite za deterdžentom za posuđe. Natrljajte malo deterdženta na škripavu šarku i slušajte kako dosadni zvuk nestaje. 

Možete ga koristiti na kvakama, šarkama vrata, staklenim vratima, šarkama prozora ili bilo gde drugde kome bi mogla biti potrebna pomoć.

Deterdžent za sudove je odličan za kućni manikir.

2. Uklonite prirodna ulja sa noktiju

Ako sebi pravite manikir kod kuće, cilj je da konačni rezultat bude što bliži onom iz salona. Da biste postigli one fantastične nokte o kojima ste oduvek sanjali, prvo potopite prste u sapunicu od deterdženta za sudove, pre nego što započnete manikir.

Stavite malo sapuna za suđe u posudu sa malo tople vode. Zatim potopite nokte samo 5-10 minuta. Deterdžent će ukloniti prirodna ulja sa noktiju. Bez tih ulja lak će se lepše namazati, što će dovesti do dugotrajnog manikira.

3. Oterajte insekte od vaših sobnih biljaka

Biljke u zatvorenom prostoru dodaju savršenu dozu zelenila vašem životnom prostoru. Nažalost, dodaju i nekoliko novih stavki na vašu listu briga kada je u pitanju briga o vašoj kući. Pored održavanja biljaka, morate razmišljati i o raznim insektima koji mogu napasti vaš dom nakon što osete vaše biljke.

Pročitajte još: Peglanje odeće bez upotrebe PEGLE: Uz mali trik je moguće

Da biste sprečili neželjene goste, napunite bočicu sa raspršivačem vodom i sipajte malo deterdženta za suđe. Zatim isprskajte smešu preko biljaka. Sapun za suđe će oterati lisne uši, grinje i druge bube. Potpuno je siguran za vaše zelenilo.

4. Očistite masnu kožu

Ako imate problema sa masnom kožom, pronalazak pravog proizvoda za pranje lica može biti izazov. Ali umesto da tražite sredstva za čišćenje u drogeriji, jednostavno koristite malo sapuna za suđe.
Kombinujte par kapi sapuna za suđe sa malo tople vode i istrljajte ga po licu. Zatim ispirajte dok se sav sapun ne skine sa kože. Sapun za suđe će vam pomoći da se rešiti dodatnog ulja koje se nalazi na vašoj koži, čineći vaše lice glatkim i blistavim!

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas