· · Komentari: 1
VITKE

DIJETA 4 FAZE: 12 kilograma za 28 dana, nije loše?

Ova dijeta predstavlja idealni balans povrća, voća, orašastih plodova, semenki, ribe i nemasnog mesa.

1603115113_Depositphotos_70860353_xl-2015.jpg
Foto: Depozit

Zahvaljujući ovakvom načinu ishrane, bogate brojnim hranljivim materijama, maksimalno se sagoreva salo i dovolji zdravlje do optimalnog nivoa.

Ovaj dijetalni plan ishrane, pored gubitka kilograma, poboljšava rad štitne žlezdedigestivnog trakta i koristan je za zdravlje. Gubi se 12 kilograma za četiri nedelje.

Šta ne sme da se jede?
Mlečni i proizvodi od soje, biljna ulja, sokovi i prerađevine.

Pročitajte još: DIJETA 80/20 - Evo zašto je zvezde vole!

Formula 70:30

Najbolji rezultati dijete postižu se ako jelovnik isplaniramo tako da dnevno unosimo 70 odsto biljne hrane i 30 odsto proteinskih namirnica.

Faza 1

Odmah uvedite radikalne promene u jelovnik, a ne postepene. Zaboravite na šećer i ugljene hidrate. Jedite sveže povrće, ali ne i krompir. Jedite malo voća (bobičasto najviše), orašaste plodove i semenke, posno meso, domaća jaja i maslinovo ulje. Faza traje dve nedelje.

Pročitajte još: Vreme je za DUGINU dijetu kojom se MRŠAVI 8 kilograma i jača IMUNITET

Faza 2

Jelovnik ostaje isti, ali počnite da zapisujete apsolutno sve što ste pojeli tokom dana. Izgubićete šest kilograma.

Izbacite nezdravu hranu i nema gladovanja! Foto: Peksel

Faza 3

U ishranu možete da unesete malo mahunarki, integralne žitarice, do dva alkoholna pića nedeljno. Ne smete slatkiše. Ova faza traje dve nedelje.

Faza 4

Počnite, ako već niste, da vežbate. Jelovnik je kao u fazi tri i nastavite da zapisujete šta ste pojeli.

Pročitajte još: PODMUKLE su i UVEK NAĐU PUT do našeg stomaka: OVA PIĆA imaju SKRIVENE KALORIJE

Primer jelovnika:

Doručak: kajgana od dva jajeta sa crnim lukom, paprikama, keljom, povrćem i zelenim čajem.

Ručak: Garden salata i jabuka.

Užina: humus sa celerom ili šaka orašastih plodova.

Večera: Grilovano belo meso sa brokolijem na pari, sa paprikom i salatom od svežeg povrća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.