Oglas
· · Komentari: 0
POMOĆ IZ PRIRODE

Dim nad Beogradom se ne smiruje danima: Evo kako da PROČISTITE PLUĆA od toksina!

Vazduh u Beogradu i okolnim mestima je već danima pun dima sa deponije u Vinči.

1628926715_pjimage--23-.jpg
FOTO: Piksabej
Oglas

Već nekoliko dana za redom u gradu se oseća paljevina. ispostavilo se da se zapalila deponija u Vinči i iako je požar ugašen, dim će se osećati još pet-šest dana, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Građani su, opravdano, zabrinuti za zdravlje, jer su se mnogi gušili ovih dana, pogotovo hronični bolesnici.

Pročitajte još: Sedam najzdravijih KONZERVIRANIH namirnica koje treba da imate u svojoj ostavi!

Kako možemo da se zaštitimo prirodnim lekovima?

Dok se situacija sa dimom ne raščisti, dajemo vam savete kako da se najbolje zaštitite od zagađenog vazduha.

Đumbir

Đumbir je odlično sredstvo za zdravlje pluća. Čaj od korena đumbira pospešuje eliminaciju toksina iz pluća. Pored čaja, možete napraviti i toplu kupku s prahom od đumbira koja podstiče otvaranje pora i znojenje, što je svakako dobro za disajne puteve.

Eukaliptus

Eukaliptus je takođe poznat kao sredstvo koje jača imunološki sistem, pospešuje disanje, zaustavlja kašalj i prehladu. List eukaliptusa možete dodati u vaš čaj ili napravite kupku sa eteričnim uljem eukaliptusa.

Ulje origana

Još jedna vrsta ulja koje ima snažna antibakterijska svojstva je origanovo ulje. Origano se u narodnoj medicini dugo primenjivao kao prirodni antibiotik, sredstvo za iskašljavanje i širenje bronhija, kod upale sinusa, grlobolje, prehlade.

Menta

Vaše mišiće disajnog sistema možete itekako opustiti i uz mentu. Ulje mente ima antibakterijsko i antivirusno delovanje, čisti disajne puteve te olakšava disanje. Možete se otprilike dva puta nedeljno inhalirati uz pomoć eteričnog ulja mente, ali i majčine dušice ili ruzmarina.

Timijan

U borbi protiv plućnih bolesti vrlo uspešan je i timjan. Ova biljka sadrži snažna antiseptička esencijalna ulja koji se kvalificiraju kao prirodan antibiotik. Stoga se preporučuje onima koji pate od čestih upala bronhija i sekreta u plućima.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas