· · Komentari: 0
HOTELI

Direktor hotelijera GENOV: Strani turisti će plaćati PCR test 9.000 dinara ako ispune OVAJ uslov

Hotelijeri poslali molbu Vladi Srbije da snizi cenu PCR testova samo za strane turste koji spavaju u hotelima.

1611757718_gergiGenov.png
Foto: A. M.

Hotelijeri Srbije smatraju da će masovna vakcinacija u ovoj godini omogućiti masovnu zaštitu stanovništva i normalizaciju turističke privrede.

Pročitajte još: GOTOVO: Prva aviokompanija najavila da traži KOVID PASOŠ, a u aprilu još jedna

Udruženje hoteliejra Srbije sprovelo je anketu među 402 kategorisana objekta, a odazvalo je 127 hotela. Anketa je pokazala  da je prosečna popunjenost hotela u Srbiji 25%, a rezervacije su za predstojeće mesece, februar iznose oko devet i mart samo tri odsto!

Beograd se grčevito drži
Anketi se odazvalo 45 beogradskih hotela, ali su dva zatvoreno. Prosečna januarska popunjenost je iznosila 17,6%. Niški hoteli su bili popunjeni 13%, novosadski 12%, a kragujevački - 6,8%

- Na osnovu istraživanja procenjujemo da je na nivou zemlje popunjenost hotela oko 60 odsto manje nego januara 2020. godine - ističe Georgi Genov, direktor HORES-a.

Kopaonik popunjen 73, a Vrnjačka Banja 14%

Kao što je očekivano, najbolje su popunjeni planinski centri. Zlatiborski hoteli su popunjeni 62, a Kopaonik 73 odsto! Ovi hoteli beleže i pristojan broj rezervacija za februar i mart na Kopaoniku od 43, odnosno 14 dosto.

Prosečna popunjenost hotela u Vrnjačkoj Banji u januaru je iznosila 14 odsto. Prosečna popunjenost hotela u Zapadnoj Srbiji iznosila je 14 odsto.

Pročitajte još: Jagma za VAUČERIMA! Prošla godina je bila REKORDNA, a ova će biti SPEKTAKULARNA!

Hotelijeri su u našim planinskim i banjskim centrima, kao i gradovima, uočili su specifičnu situaciju sa boravkom stranih turista, posebno iz Grčke, a naročito onih koji dolaze sa porodicom.

Hoteli uspevaju da prežive Foto: Piksabej

Osim PCR testa za ulazak u našu zemlju, potrebno je da imaju i PCR test prilikom povratka u svoju zemlju. Svaki gost je hotelijerima značajan i predstavlja nadu da može da nastavi sa radom ove godine, sačuva radna mesta zaposlenih i vrati se na poziciju pre početka pandemije.

Gosti hotela test da plaćaju 9.000 dinra.

- Zbog toga je HORES uputio molbu Vladi Republike Srbije i kriznom štabu da, za strane državljane koji borave u hotelima na našim planinama i banjama, kao i za poslovne goste u gradovima, koji borave duže od tri dana, cena PSR testa umesto 18.000 dinara, kao za ostale strance, bude kao i za naše državljane - zaključuje Genov.

Pročitajte još: NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO: Noć u "ZATVORU" za 42 evra! Ovo je NAJNEPRIJATNIJI hostel na planeti (VIDEO)

HORES  moli da turisti PCR plaćaju 9.000 dinara, uz dokaz da je stranac koristio usluge hotela, uz odgovarajuću potvrdu da je boravio u hotelu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.