· · Komentari: 0
ISTINITO

Dokazano! Muškarac će ŽIVETI DUŽE ako oženi PAMETNU ženu

Pozitivan uticaj na društvo u celini.

1608036786_Depositphotos_300333370_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Kakve to žene muškarci zamišljaju kraj sebe, kao svoju suprugu? Je li lepota ili inteligencija presudan faktor?

Portal BrightSide došao je do jednog vrlo zanimljivog zaključka, koji će verovatno pođednako zaintrigirati i žene, i muškarce.

Naime, nova istraživanja su pokazala da žena snažnog intelekta i pameti zapravo može da produži život muškarcu. Osim toga, pomaže i u prevenciji demencije.

U jednoj od studija ispitivano je zdravstveno stanje jednojajčanih blizanaca i ustanovljeno je da je uticaj jednog na drugi imao velikog udela u razvoju njihovih intelektualnih sposobnosti.

Pročitajte još: Teško vam je da se ZALJUBITE? Verovatno ste mnogo PAMETNI

Naučnici su zaključili da muškarci koji ožene pametnu ženu žive duže i srećnije, i mnogo ređe obolevaju od Alzheimerove bolesti i demencije.

Opšte je poznato da intelektualno stimulativne igre sprečavaju nastanak ovih bolesti jer podstiču rad mozga. Stoga je potpuno logično da partner koji konstantno stimuliše vaš intelekt, ima veliki uticaja na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Ovo su godine u kojima se žene osećaju NAJPRIVLAČNIJE

Lawrence Whalley, profesor mentalnog zdravlja u penziji na Unuverzitetu Aberdeen je rekao: "Ono što muškarac treba da uradi kako bi duže živeo, je da oženi inteligentnu ženu. Od inteligencije nema bolje prevencije demencije".

Devojčice koje se ponose svojom inteligencijom, izrastaju u odgovornije i nezavisnije žene. Dečaci koji dele tu karakteristiku takođe uspostavljaju zdravije odnose sa ženama i stvaraju ugodniji porodični ugođaj za svoje žene i decu.

Pročitajte još: NE VOLITE DA GUBITE, pa makar to bila i svađa sa partnerom? Evo kako ćete uvek izaći kao POBEDNIK

Nažalost, ideja i dalje postoji da ženinu lepotu treba vrednovati više nego njen intelekt. Ali ovo istraživanje pokazuje da osoba koja brine o inteligenciji svog partnera će biti u boljem položaju da se brine i o njegovom psihičkom i fizičkom zdravlju.

A to će imati pozitivan uticaj na društvo u celini.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.