Oglas
· · Komentari: 0
ESTETIKA

Znate li šta je MEKSIČKI KOKTEL: Hirurg Panfilov mrzi SILIKONE i ovaj zahvat primenjuje i na DECI

Od gotovo 16.000 operacija koje je do sada uradio estetski hirurg dr Dimitrije Panfilov, u više od 1.000 primenio je tzv. meksički koktel, koji je osmislio dr Hose Gereros Santos iz Meksika.

1615898363_panfilov.png
Foto: Panfilov
Oglas

Tu vrstu zahvata dr Panfilov, izraziti protivnik tečnog silikona za koji smatra da je "zločin", primenjuje u podmlađivanju, ali i u korekciji urođenih deformiteta lica i, kako ističe, nikada nijedan pacijent nije imao bilo kakve komplikacije.

Pročitajte još: Ruski lekar LAZAROV: Gospina trava pomaže kod ONKOLOŠKIH OBOLJENJA

Reč je, kako kaže dr Panfilov, o trokomponentnoj metodi korekcije lica zahvaljujući kojoj matične ćelije dovode do podmlađivanja kože. Estrogeni receptori u tom "koktelu" imaju funkciju da "dovlače" estrogen ispod kože lica što deluje kao potkožna šminka.

Operisao Nikija Laudu
Doktor Panfilov je bio dežurni lekar u Nemačkoj kada su dovezli Nikija Laudu čiji se bolid 1976. godine zapalio. Lice je bilo zahvaćeno opekotima i svi su mislili da neće preživeti.
Masno tkivo se uzima iz  pacijenta i popunjava lice

- Bitna komponenta je masno tkivo samog pacijenta uzeto iz drugih delova njegovog tela. To tkivo popunjava upale obraze, usahle usne, bore, podočnjake ili naglašava jagodični masiv koji je eksponent lepote u našoj kavkaskoj rasi. Primera radi, takvu lepotu imala je Sofija Loren - kaže dr Panfilov.

Sofija Loren Foto: EPA
Ovako se godinama podmlađuje Sofija Loren.

Doktor naglašava da se ova metoda ima nekoliko prednosti a najvažnije su da u prva tri, četiri meseca posle operativnog zahvata 30 odsto unetog "materijala" resorbuje.

Pročitajte još: Moć TREĆEG oka: Šta se tačno dogodi kada masirate ovu tačku i kako to PRAVILNO učiniti

Računajući na to radi se blaga hiperkorekcija. Ako posle operacije preostane višak "koktela", čuva se u frižideru i posle pet ili šest meseci može ponovo da se upotrebi. Više od trećine pacijenata u novosadskoj klinici dr Panfilova, bira upravo ovu metodu.

Doktor Panfilov sa malim Urošem Foto: Panfilov

- Za razliku od svih hijalurona ili tečnih silikona čiji efekat traje svega nekoliko meseci, 70 odsto unetog "koktela" pacijentu ostaje zauvek - precizira naš sagovornik čija deviza glasi: ako je estetska korekcija uočljiva, ona nije dobro urađena, tragovi mog rada ne smeju da se vide.

Pročitajte još: Donosimo vam čudotvorni lek RUSKIH MONARHA za sve bolesti (RECEPT)

Naročit izazov za dr Panfilova i njegov tim bio je slučaj devetogodišnjeg Uroša iz Inđije koji je rođen sa tzv. Rombergovom hemioatrofijom facijeli (atrofija polovine lica). Takva vrsta deformiteta najčešće je posledica teškog porođaja.

Prva operacija
Prvu operaciju sa "meksičkim koktelom" dr Panfilov je uradio pre godinu dana. Uz lokalnu anesteziju trajala je sat i po. Nedavno je uradio još jednu, laganiju. Napredak je vidljiv, dečak se dobro oseća, a postao je veseliji i druželjubiviji u školi.
Urošev problem je rešio za godinu dana.

Kod ovog dečaka asimetrija lica do njegove četvrte godine bila je jedva primetna, a od šeste godine postala je sve uočljivija. NJegova majka J. S. koja je lekar, kaže da su ona i njen suprug primetili i psihološke posledice - njihov sin se povukao u sebe, mada ga, kako im je rekao, školski drugari nisu pitali ništa u vezi sa njegovim licem. Bilo je dovoljno i to što su ga često zagledali.

Urošev materijal raste zajedno sa njim.

Pre nego što su se obratili dr Panfilovu, Uroševi roditelji su obišli nekoliko klinika. Terapije nisu dale rezultat.

- Ova Uroševa bolest nema dokazano gensko poreklo,najverovatnije je u pitanju nekakav autoimuni proces - kaže dečakova majka.

Pristala je na razgovor za novine jer kako nam je naglasila, kao majka i lekar želi da ovim primerom pruži nadu i drugim roditeljima čija deca imaju sličan problem.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

- Ne znam koliko će Urošu biti potrebno još operacija. Ja se nadam - nijedna. Svakako ne pre njegove 14. godine. On je u razvoju, ugradili smo mu njegov materijal koji raste s njim. Dolazi na kontrole svakih nekoliko meseci - kaže dr Panfilov.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas