Oglas
· · Komentari: 0
KOŽA

Doktori tvrde: Tuširajte se kratko, jer je duže od 15 minuta OPASNO

Duže tuširanje može negativno da utiče na kožu, kosu i nokte, jer ih previše isušuje, tvrdi dr Ana Čekon.

1607946752_Depositphotos_163525850_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Prema njenom mišljenju, idealno vreme tuširanja je od pet do 15 minuta, i to najviše jednom dnevno.

Dugo tuširanje uklanja ulje sa kože, a to...

Sa njom je saglasna i Džil Kejns, medicinska sestra s više od 14 godina iskustva, koja je osnovala medicinski centar za negu lica i estetsku medicinu. Ona kaže da čak i dugo tuširanje mlakom vodom može da isuši kožu uklanjanjem prirodnih ulja s nje. To može ostaviti pukotine u koži, što olakšava i mikrobima da uđu u telo.

Pročitajte još: RUSKI lekar Torsunov tvrdi: Lezite na vreme, u suprotnom – vaša INTELIGENCIJA OPADA

Ako ipak želite duže da se tuširate, stručnjak za negu kože Čeril Vudman kaže da biste to mogli hladnijom vodom, jer ona "smanjuje negativno delovanje vode na kožu". Ali čak ni tuširanje hladnom vodom ne treba da traje predugo, a Čeril Vudman kaže kako je očigledan znak da je to dovoljno - kad se koža smežura.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas