Oglas
· · Komentari: 0
Bakina kuhinja

DOMAĆA PITA sa sirom i pavlakom: Ne morate do pekare uz ovaj recept (FOTO/VIDEO)

Napravite ukusnu domaću pitu čija priprema ne zahteva više od 10 minuta.

1602745758_IMG_0016.JPG
Foto: Privatna arhiva
Oglas

Potrebno je:

  • 400 gr tanjih kora
  • 300 gr sira
  • 100 gr kisele pavlake
  • 100 - 200  ml vode
  • vrlo malo praška za pecivo
  • so ako sir nije slan
  • ulje
  • tepsija okrugla 22 cm u prečniku

Priprema:
 
Sir frubo izdrobiti i dodati pavlaku i blago izmešati da se sir ne izdrobi. Tepsiju obilno premazati uljem, U vodu dodati prašak za pecivo i izmešati da se istopi. Na dno tepsije staviti prvu koru pa je premazati malo uljem i poprskati vodom i praškom za pecivo.


Foto: Privatna arhiva

Dodati drugu koru  i staviti preko nje poprskati  i pouljit.  Oba lista vise stranice preko tepsije.Ubaciti treću koru malo zgužvanu u sredinu  zajedno sa krajevima pa pouljiti i poprskati i ubaciti deo sira obično je to trećina. ponoviti isti postupak stim što sad ide sve zgužvana kora.

Pročitajte još: NAJČEŠĆE GREŠKE U SPREMANJU KAFE: Evo gde je svako od nas bar jednom pogrešio u pripremanju omiljenog napitka


Foto: Privatna arhiva

Kad se utroši sav sir prebace se ivice kora koje vise i polopi se sa još dve kore koje se poulje i poprskaju vodom i ušuskaju sa strane tepsije.


Foto: Privatna arhiva

 Peći na 200-210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Istresti vruć na dasku i seći kad se malo prohladi. Ja sam ga odmah sekla.

Pročitajte još: Biće čest obrok na vašoj trpezi: Najbolji recept za tikvice sa piletinom (FOTO/VIDEO)


Foto: Privatna arhiva

Kao iz pekare. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas