· · Komentari: 0
kućni tretmani

DOMAĆE MASKE koje će OŠTEĆENOJ KOSI pomoći da vrati ZDRAV I LEP IZGLED

U želji da imamo što lepšu frizuru često ne razmišljamo o tome šta biramo da do nje i dođemo. Tada naša kosa trpi i kao rezutat dobijamo trenutno lepu kosu, ali kasnije oštećenu.

1597489544_girl-1246525_1280-1-.jpg
Foto: Pixabay

Vremenom će postati suva i lomljiva. Maske za kosu mogu pomoći u vraćanju hranljivih sastojaka, vlage i proteina. Svoje domaće tretmane možete napraviti pomoću kokosovog ili maslinovog ulja, jaja ili meda.

Pročitajte još: Saveti za negu KOVRCAVE ILI TALASASTE KOSE: Potrebno joj je više nego što smo mislili

Foto: Deposit

1. Jaja, majonez, malinovo ulje i med

Majonez ne mora da se koristi samo za sendviče. Lipidi u majonezu pomažu kosi da apsorbuje vlagu i masne kiseline negujući folikule kose. Maslinovo ulje i med pružaju antioksidativne i hidratantne prednosti, a proteini u jajima pomažu jačanju kose.

Ova maska je idealna za kovrdžavu kosu. Oogućava potrebnu vlagu, a ne opterećuje kosu.

Sastojci:

1 jaje, 2 kašike majoneza, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika meda

Uputstva:

Sve navedene količine sastojaka pomešajte. Nanosite u malim delovima na čistu i vlažnu kosu. Držati od 30 do 40 minuta, potom dobro oprati kosu šamponom.

Pročitajte još: ŠMINKA za nadolazeću JESEN: Ovo su trendovi

Foto: Pixabay

2. Kokosovo ulje i med

Ova maska je najbolja za srednju dužinu kose. Kokosovo ulje pomaže da se zaštite prirodni proteini, a vitamin E ima antioksidativne koristi.

Sastojci:

2 - 4 kašike kokosovog ulja i jedna kašika meda

Uputstva:

Pomešajte sve sastojke i naneti na čistu i vlažnu kosu, pustiti da odstoji najvise sat vremena, a zatim dobro oprati.

3. Jabukovo sirće, limun i med

Ako vam kosa brzo postaje masna, ovo je prava maska za vas. Limunov sok apsorbuje višak ulja, a jabukovo sirće će uravnotežiti PH vrednosti i vratiti pravilnu kisolost.

Pročitajte još: Jedini komad garderobe koji NIKAD NEĆE IZAĆI IZ MODE, a svi ga imamo u ormaru (FOTO)

Sastojci:

1/4 šolje jabukovog sirća, sok jednog celog limuna i 1 kašika mesa

Upustva:

Pomešajte sve sastojke i naneti ravnomerno na celu kosu koja je čista i vlažna. Pustiti da odstoji 30 minuta i zatim dobro isprati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU

 

 

 

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.