· · Komentari: 0
BAKINA KUHINJA

Doručak koji budi sva čula: Prelivena pita sa sirom (FOTO/VIDEO)

Odličan recept kom ćete se uvek vraćati.

1617950473_20210408_101127.jpg
Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • tanke kore oko 300 gr
  • 200-300 gr mrvljenog sira
  • 300 ml jogurta
  • 1 jaje
  • malo ulja

Pročitajte još: Hranljiv i ukusan ručak: Napravite belo meso iz rerne (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Gotovu koru raširiti na sto, pa je pouljti. U dnu kore po širini staviti nekoliko kašika sira i uviti u rolnicu.

Foto: Privatna arhiva

Baka Jela je pravila od jedne kore, a vi možete staviti 3 kore jednu preko druge samo ih naprskajte uljem, pa na poslednju stavite sir. 

Pročitajte još: Savršena večera za celu porodicu: PICA na drugačiji način (RECEPT)

Foto: Privatna arhiva

Uvijte u rolnicu i ređajte u podmazan pleh. Isecite na dva mesta da dobijete po 3 rolata u svakom redu. U činiju sipajte jogurt, 3-4 kašike ulja i jedno žumance i izmešajte.

Pročitajte još: Naše bake su ga rado jele u detinjstvu: Danas spremamo jednostavnu testeninu za koju vam treba nekoliko sastojaka (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Prelijte pitu i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni C oko 50 min da dobro porumeni.

Pročitajte još: Zasladite se domaćom poslasticom: Posni kroasani sa džemom i orasima (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Iseći mlaku. Tako mekana, a tako ukusna uz čašu jogurta, divan doručak. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.