Oglas
· · Komentari: 0
PRAKTIČNI SAVETI

Držite LEKOVE U KUPATILU? Morate ih odmah izneti ili ih BACITI

Farmaceuti tvrde da je svaka soba u kući bolja za odlaganje lekova od kupatila, koje je najgora prostorija za čuvanje medicinskih sredstava.

1601245660_lekovi.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Lekovi u kupatilskom ormariću nisu pravo rešenje! Skladišteni u kupatilu, lekovi su izloženi velikoj vlažnosti što će uticati na to da izgube svoju učinkovitost, čak i ako su fabrički zatvoreni, kažu iz Unije nemačkih farmaceuta BAH.

 

Naime, većina lekova voli hladna i suva mesta, temperaturu između 15 i 25 Celzijevih stepeni. Tako ih ne bi trebalo izlagati visokim temperaturama ili velikoj vlažnosti.

Pročitajte još: MLEKO PRED SPAVANJE? Ovo će se desiti ako ga pijete!

Sa druge strane, u frižideru se čuvaju lekovi na kojima to izričito piše. Takođe, kada živa u termometru prijeđe 25 Celzijevih stepeni, većinu lekova i kozmetičkih proizvoda treba spakovati u frižider ili prostoriju zaštićenu od direktnog izvora toplote.

Pročitajte još: Sprečite pojavu teške bolesti: Ovo je 5 čajeva protiv KANCERA i svima su dostupni

Antibiotike tokom leta treba čuvati u frižideru jer bi na sobnoj temperaturi izgubili stabilnost i delotvornost. Kapi, vaginalete, inhalatore, insulinske injekcije treba čuvati na temperaturi od 2 do 8 stepeni.

Pročitajte još: Oni rađaju u JESEN, koren im je LJUT, neki rastu kao KOROV, a PRIRODNI SU LEK za mnoge bolesti

Stručnjaci upozoravaju i da se lekovi ne smeju čuvati na temperaturama nižima od idealnih jer će se zamrznuti i opet će se smanjiti njihiova delotvornost.

U osnovi, ako lek izgleda drugačije od uobičajenog, nemojte ga koristiti.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas