Oglas
· · Komentari: 0
BALANS

Dvanaest ZNAKOVA da vam je telo previše KISELO - Glavni razlog za mnoge bolesti!

Kada naše telo uđe u stanje acidoze, ono postaje savršeno mesto za razmnožavanje bolesti.

1629011287_Depositphotos_410298948_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Većina žitarica, mlečnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani šećer, zamene za šećer i GMO ulja (i GMO hrana u celini) takođe su visoko kiseli. Kada jedemo (bilo šta po tom pitanju), kiseli otpadni proizvodi nastaju metabolizmom ove hrane. Ovi otpadni proizvodi moraju biti neutralizirani ili izlučeni - i tu stupa na scenu alkalna hrana. Ona doslovno neutralizira kiseline nezdrave prehrane.

Pročitajte još: Sedam najzdravijih KONZERVIRANIH namirnica koje treba da imate u svojoj ostavi!

Telo koje zadrži alkalnu vrednost imaće manje hronične upale-jedan od uzroka broj jedan gotovo svake bolesti.

12 znakova da je vaše telo previše kiselo

  • Višak sluzi
  • Hronični kašalj
  • Hroničan umor 
  • Problemi sa sinusima
  • Osteoporoza
  • Kardiovaskularna oštećenja uzrokovana kiselim plakovima 
  • Infekcije bešike i bubrega
  • Kožni problemi poput ekcema, akni, osipa i dermatitisa svih vrsta
  • Problemi sa želucem, uključujući nadutost, loše varenje, refleks kiseline i višak gasova
  • Povećanje telesne težine i/ili gojaznost
  • Dijabetes
  • Bol u zglobovima i bolovi u mišićima

pH ravnoteža u telu

Evo nekoliko stvari koje možete učiniti da biste smanjili kiselost:

1. Pijte puno filtrirane vode svaki dan (izvorska voda je najbolja). To će pomoći bržem izbacivanju toksičnih materija iz tela.

2. Uklonite kiselu hranu, poput one gore pomenute. Ne morate ih uklanjati, ali njihovo smanjenje je na minimum ili nekoliko puta nedeljno dok ne možete potpuno bez njih. Izbegavajte GMO hranu. 

3. Jedite više zelenila - zelje neverovatno alkalizuje. Zeleni smutiji, zeleni sokovi, salate, bilo šta!

4. Vaše emocionalno stanje takođe utiče na pH vašeg tela. Bes, strah, ozlojeđenost i ljubomora proizvode kiselost telesnih tečnosti. Bavljenje meditacijom ili jogom pomoći će vam da se oslobodite stresa.

5. Voda sa limunom takođe može pomoći u balansiranju nivoa kiseline!

6. Spavajte dovoljno.

7. Smanjite unos natrijuma.

8. Počnite sa vežbanjem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas