Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

DžEJSON MOMOA: 10 zanimljivih činjenica o poznatom glumcu (FOTO/VIDEO)

Da li se divite ovom zgodnom muškarcu? Da li ga prepoznajete? Da, ovo je Kal Drogo, lik koji ima srce veće od svemira.

1596626481_Depositphotos_311015406_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Džejson Momoa izgleda pođednako dobro u svakoj ulozi. Uzgred, on više nije samo glumac, već i scenarista, reditelj i producent. A ako želite znati više, evo još 10 činjenica o Džejsonu Momoa-u za njegov rođendan.

Pročitajte još: ULOGA ŽIVOTA: Znamo ga kao zavodnika, borca, pa čak i parazita, a sada TOM HARDI kao NAJPOZNATIJI GANGSTER SVETA

1. Ima 41. godinu

Džejson Momoa je 1. avgusta proslavio 41. rođendan sa porodicom, decom i suprugom. Čak i filmski varvari i superheroji uživaju u kolačima sa svećicama i šarenim poklonima.

2. Rođen je na Havajima

Džejson je rođen u Honoluluu, u kreativnoj porodici mame fotografa i tate-umetnika. Roditelji su se razveli kada je bio još mali, a majka je sina odvela u gradić Norfolk, gde je odrastao.

3. Bio je model

Pre nego što je odigrao svoju prvu ulogu u TV seriji Malibu spasioci, Momoa je proveo skoro godinu dana nastavljajući uspešnu manekensku karijeru, koju je dizajner Takeo Kobaiaši otvorio 1998. godine. Godinu dana kasnije, osvojio je titulu Hawaii Model 1999. godine.

Pročitajte još: GOVOR KIANA RIVSA vredan pažnje: Poručuje ono što svi primećuju, a niko ne govori

4. A takođe i morski biolog, spasilac i surfer

Nakon završetka srednje škole, Džejson je studirao morsku biologiju na koledžu i stekao zvanje biologa na univerzitetu u Koloradu. Tokom studentskih godina radio je kao spasilac na plažama i u prodavnicama opreme za surfovanje. Između ostalog, uvek je mnogo putovao, u Parizu je učio da slika, dok je na Tibetu učio budizam.

5. Veoma je visok

Tačnije, 1 metar 93 centimetra. U intervjuu Džejson se prisetio svoje audicije za Game of Thrones: "Kad pred sobom imate ogromnog čoveka koji svim plućima viče na kameru, prikazujući kako je spreman da siluje, pljačka i ubija sve, naravno, da će biti manje glumaca na kastingu."

6. Zna kako da šarmira

Govoreći o audiciji za Game of Thrones, vredno je napomenuti da je Momoa kreativno prikazao obred drevnog haka ratnika, ples novozelandskih Maora. Pogledajte kako je to bilo i shvatićete zašto mu je dodeljena uloga.

Pročitajte još: Jedna je od naših najlepših voditeljki: Udala se i povukla sa malih ekrana, a znala je sve tajne sa estrade (FOTO)

7. Ožiljak na levoj obrvi

Ovaj ožiljak uopšte nije ulepšavanje, već posledica tuče u holivudskom Bird Cafe-u u novembru 2008. godine.

8. On je divan muž i otac

Prvi sastanak Džejsona i Lize Bone dogodio se 2005. godine. Venčali su se u oktobru 2017. godine. Džejson i Liza imaju dvoje dece - 11-godišnju devojčicu Lolu i 10-godišnjeg dečaka Nakoa-Volfa. Pored toga, Momoa je očuh Zoe Kravic jer joj je 51-godišnja Liza Bone majka.

9. On voli svoju domovinu

Momoa je 2015. pokrenuo kampanju kako bi spasio Mauna Kea, svetu havajsku planinu, na kojoj su želeli da naprave nešto nedostojno poput hotela ili osmatračnice.

Pročitajte još: Severina se emotivnom porukom oprostila od Rajka Dujmića: Nedostaješ mi... (VIDEO)

10. On voli ružičastu

Momoa je tokom 16 godina zamenio 55 ružičastih kadilaka, a njegova čuvena baršunasta puderasta traka sa kojom se glumac pojavio na premijeri finalne sezone Game of Thrones privukla je više pažnje od svih haljina njegovih koleginica. Nedavno je otovrio vlastiti brend i počeo je proizvoditi maske za lice u ružičastoj nijansi.

Glumac objašnjava svoju ljubav prema nežnoj boji na sledeći način: „Ružičasta snižava testosteron, umiruje. Imam mnogo različitih stvari u ovoj boji. Ja ne znam zašto. Jednostavno volim ružičastu."

I mi volimo kako ova boja izgleda na surovom „Akvamenu“.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas